Bıyık İnönü'nün Torunu mu?

Bıyık İnönü'nün Torunu mu?
Kılıçdaroğlu'nun klasikleşmiş gaflarına yenilerini eklediği Rize mitingindeki açıklamalarının tartışması Rize'de bitmek bilmiyor.

Siyasete sağ partilerle başlayan 12 Haziran seçimlerinde sol partiden adaylığını açıklayan ve hemen her seçimde ya milletvekili yada belediye başkan adayı olarak yaşadığı Trabzon kentinden gelerek Rizelilerin karşısına çıkan Kenan Bıyık’ın bilmediğimiz bir yönü daha ortaya çıktı!

Kılıçdaroğlu'nun özelleştirilmeyen Çaykur'u özelleştirilmesi, Çayı İnönü'nün Rize'ye getirmesi gafları tartışılırken mitingde söylediği Rize Milletvekili adayı Kenan Bıyık İnönü'nün torunu tartışma konusu oldu.

Kılıçdaroğlu'nun Rize mitingi sırasında ortaya attığı Kenan Bıyık İsmet İnönü`nün torunu iddiası kafaları karıştırdı. Zira Salih Yılmaz`ın torunu olan Bıyık`ın İnönü ile nasıl bir akrabalık bağı olduğu hayli merak konusu oldu.

kenan-biyik-kemal-kilicdaroglu.jpg

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Rize mitingi sırasında “İşte İsmet İnönü’nün torunu” diyerek yanına çağırdığı Kenan Bıyık’ın İnönü’nün partisi CHP ile 2011 yılında tanışması da ilginç bir tezat oluşturdu. Çayı bölgede ilk yetiştirenlerden biri olarak bilinen Salih Yılmaz’ın torunu olan Bıyık’ın İsmet İnönü’nü ile nasıl bir akrabalık bağı olduğu kafalarda soru işareti bıraktı.  

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Rize mitingi sırasında “İşte İsmet İnönü’nün torunu” diyerek yanına çağırdığı Kenan Bıyık’ın İnönü ile nasıl bir bağı bulunduğu ise anlaşılamadı. Rize’ye Cumhuriyet tarihi boyunca Rize’ye 2 kez geldiği bilinen İnönü’nün partisine bile 2011 yılında katılma kararı alan Bıyık’ın İnönü’nün torunu olarak tanıtılmasının altında nasıl bir beklenti yattığı ise Rizelileri meraklandırdı. Çayı bölgede ilk yetiştirenlerden biri olarak bilinen Salih Yılmaz’ın torunu olan Bıyık’ın İsmet İnönü’nü ile nasıl bir akrabalık bağı olduğu kafalarda soru işareti olarak kaldı.