Bıyık Seçim Startını Verdi

Bıyık Seçim Startını Verdi
CHP Milletvekili adayları, Tek Gıda İş Sendikası’nı ziyaret ederek, 12 Haziran’da yapılacak olan milletvekili seçimleri için destek istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Rize Milletvekili adayları Kenan Bıyık, Başar Cumbur ve Hatice Nesrin Sarı, Tek Gıda İş Sendikası’nı ziyaret ederek, düşüncelerini sendika yöneticileri ve üyeleriyle paylaşarak 12 Haziran için destek istedi.

Kenan Bıyık sendika ziyaretinde yaptığı konuşmada, hayattaki tek amacının ülkeye, Rize’ye, topluma, insanlığa hizmet etmek olduğunu belirterek, “Bugüne kadar nasip olmadı. Anavatan Partisi’ndeyken de amacım buydu. Şimdi CHP çatısı altında da amacım bu. Şu an CHP’deyim ve ömrümün sonuna kadar CHP’li kalacağım” dedi.

chp-rize.jpg

ÇAYIN SAVUNUCUSU OLACAĞIM

Milletvekili seçildiğinde çayın savunucusu olacağını ifade eden Bıyık, “Benim dedem Zihni Derin’in çay çavuşuydu. Çayı burada başlatan ve geliştiren insanlardan biriydi. Çayı başlatanların torunu olarak çayın bitirilmesine asla izin vermem. Çaykur’un özelleşmemesi için gerekirse kendimi Meclis kürsüsüne bağlarım. Halkımız CHP’ye yetkiyi verip, bizi TBMM’ye gönderdiğinde hem Çaykur’u kurtaracağız, hem de çayı milli ürün haline getireceğiz” diye konuştu. Bıyık, 20 civarında çay eksperinin önceki gün kendisini ziyaret ettiğini ve bunların içinde 30 yaşlarında bir çay eksperinin düzgün bir geliri olmadığı için evlenemediğini kendisine anlattığını söyleyerek, milletvekili olduğunda çay eksperlerinin sözcüsü olup, haklarını savunacağını kaydetti.

Bir sendika üyesinin, “2007 yılında başlayan sendikal mücadele sırasında, Çaykur işçileri sendikasızlaştırılırken, birçok arkadaşımızdan zorla, baskıyla sendika değiştirmeleri istenirken, tutunacak dalımız kalmamışken siz de keşke yanımızda olsaydınız” şeklindeki eleştirisi karşısında Bıyık, “O dönem ben milletvekili değildim, parti başkanı değildim, belediye başkanı değildim. Sade bir vatandaş olarak gönüllülükle işçilerimizin yanında yer aldım. Çay kanunu çalışmaları sırasında muhalefetin bütün toplantılarına katıldım. Çayın, müstahsilin ve işçinin yanında oldum” dedi.

Bıyık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Diğer bütün partilerin adaylarına bir bakın; size en yakın olan benim. Benim kapımı çalıp içeriye girmeyeceksiniz. Çünkü benim kapım kapalı olmayacak. Hiçbir zaman olmadı, gelip içeriye gireceksiniz. Ben sizden biriyim. Bu şehirde sokaklarda seyyar satıcılık yaptım, Devlet Hastanesinin, SSK Hastanesinin önünde simit sattım. Ben Simitçi Kenan’ım.”