"Bize, Ahmet Türk gibilerin elini sıkan değil tereddüt etmeden ümüğünü sıkacak Milliyetçiler lazım"

"Bize, Ahmet Türk gibilerin elini sıkan değil tereddüt etmeden ümüğünü sıkacak Milliyetçiler lazım"
MMP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz'dan Bahçeli'ye eleştiri...

Milliyetçi ve Muhafazakar Parti MMP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi referandumda BDP ile aynı safta bulunduğu ve milliyetçiliği bastırdığı iddiasıyla eleştirdi.

Yazılı açıklama yapan Yılmaz, "Bize, Ahmet Türk gibilerin elini sıkan değil tereddüt etmeden ümüğünü sıkacak Milliyetçiler lazım. Bahçeli 'referanduma hayır'dan vazgeçip hatasını telafi etmeli ve 'evet' demelidir. İster bilerek ister bilmeyerek yapsın; Bahçeli'nin her adımı PKK ve yandaşlarını meşrulaştırırken öte yandan Milliyetçileri ise bastırmaya, etkisizleştirmeye ve pasif görünümlü aktif baskı altında tutmaya yöneliktir. Milliyetçi ve Muhafazakâr Partinin bölücülerin bulunduğu bir karede hangi ad altında olursa olsun yer alması söz konusu olamaz" dedi.

Ahmet Reyiz Yılmaz, AK Parti hedef gösterilerek BDP ve PKK faaliyetlerinin gölgelendiği iddiasında bulunarak, "Bizim en yüce gayemiz; ülkesine ihanet eden unsurları demokrasi kisvesi altında meşrulaştırmak değil aynı demokratik yollarla idam sehpasına çıkarmaktır. İçerisinde bulunacağımız tek kare bu olacaktır.

Biz Referanduma Evet derken bölücülerle aynı resme girerek onları meşrulaştırmayacağımızın mesajını da verdik.Umulur ki bu mesaj milliyetçi olduğuna inandığımız MHP çatısı altın da bulunan tabanımız tarafından da net bir şekil de anlaşılmıştır. Muhalefet bir taraftan AK Parti hamaseti yaparken ne garip ki diğer taraftan Ahmet Türk, Hasip Kaplan gibi isimlerle sarmaş dolaş olarak onları meşrulaştırmaktadır. Aynı şekilde AK Parti ile bu referanduma Evet demeyerek içeriğini bile doğru anlayamadıkları bir anayasa teklifini mecliste bitirmek yerine, BDP ile cephe oluşturmayı da kendisine mübah sayan saçma sapan uyduruk bir milliyetçilik tehlikesi ile karşı karşıyayız" açıklamasında bulundu.