Bizi Değil Müteahhitleri Dinlediler

Bizi Değil Müteahhitleri Dinlediler
Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, Müftü Mahallesinde vatandaşlarla sohbet etti. Bekaroğlu, birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

BAŞBAKAN’IN ŞEHRİ BÖYLE Mİ OLMALI

Rize’nin Başbakan’ın memleketi olmasına rağmen Başbakan’a yakışır bir şehirleşmeye sahip olmadığını vurgulayan Bekaroğlu, “Rize Başbakanlar şehri. 1984’ten buyana Rizeli bakanlar, başbakanlar siyasete damga vurdu, bundan da siz övündünüz, hala da övünmektesiniz. Elinizi vicdanınıza koyarak söyleyin; Mahalleleri görüyorsunuz, Rize başbakanlara yakışan bir şehir mi? Rize’nin iki caddesi var; Atatürk ve caddeleri. Şehir Merkezinden 50 metre içeri giriyorsunuz, böyle bir şey olamaz. Yollarının durumu, yapılaşmasıyla Rize kasaba gibi bile görünmüyor” dedi.

NEDEN ADAY OLDUM?

Müftü Mahallesinde halka hitap eden Prof.Bekaroğlu, şöyle konuştu:

“Şimdi diyorlar ki, Başbakanın memleketinde neden aday oldun? Bu seçim Başbakanlık seçimi değil, Belediye Başkanlığı seçimidir. Birincisi; Ben Başbakan adayı olmadım, Belediye Başkanı Adayı oldum. İkincisi; Peki burası Başbakanın şehri ise, neden bu halde Rize? Üçüncüsü; Niçin Başbakanın gölgesine sığınıyorsunuz? Ey 10 yıldır Rize’yi yöneten Ak Partinin yerel temsilcileri, il yöneticileri, belediye başkanları, milletvekilleri 10 yıl Rize’ye oluk oluk paralar aktı da, niçin Rize’yi Başbakana yakışır bir hale getirmediniz? Niçin bu sahil böyle, neden mahalleler bu halde, niçin bir tane çocuk parkı yok, niçin bir tane yeşil alan yok Rize’de, neden trafik bu durumda, niye bir pazar yeri yok Rize’de, neden bir tane hamam yok Rize’de? Nasıl bir şehir Rize? Bu sorulara hiçbir şekilde cevap vermiyorlar. Ben bunları konuşunca da, ‘Başbakanın şehrinde neden aday oldun’ diyorlar. Başbakanın şehri bizim de şehrimiz. Aday olduk, yönetime geleceğiz ve Rize’yi Rizelilere yakışır bir şehir haline getireceğiz. Biz bunu yapacağız, çünkü biz, insana hizmet şiarıyla yola çıktık.”

BUNLARIN HİZMET DERDİ YOK

Başbakan’ın şehri Rize’de iktidar partisinin yöneticileri ile 10 yıldır Rize Belediyesini yönetenlere yüklenen Bekaroğlu, “Bunların hizmet etmek, bu şehri Başbakan’a yakışır hale getirmek gibi bir derdi yok. 10 yıldır Rize’nin bir tane sıkıntısına dokunmadılar. Bugün gezdim mahalleyi, yüz metre arkada Mandil’e çıkan yolu ve diğer yolları gördünüz mü? Hasan Uzun’un Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde açtıkları yol, aynı şekilde duruyor. Halil Başkan muhtara kızmış dolayısıyla oralara el atmıyor. Böyle bir idarecilik olur mu? Sana kızdım, seni sevmedim, sen bana oy vermedin; dolayısıyla ben de sana hizmet etmeyeceğim. Böyle bir idarecilik olur mu?” diye konuştu.

ADALETLİ DAVRANMADILAR

Ak Partililerin kapı kapı gezip insanlara iş vaadinde bulunduklarını hatırlatan Bekaroğlu, “Sana iş vereceğim, seni işe alacağım diyerek oy almaya çalışıyorlar. 10 yıldır Rize’yi yönetiyorsunuz, size soruyorum; 10 yılda kaç kez hakkı, hukuku, adaleti gözeterek insanları işe aldınız? Ne zaman adaletli davrandınız? Davranmadınız, yine adalet ile davranmayacaksınız. Bütün moral üstünlüğünü, söylem üstünlüğünü kaybettiler, kimse onlara inanmıyor, güvenmiyor. Başbakanın gölgesine sığınmışlar. Diyorlar ki, ‘Başbakan gelecek, vaatte bulunacak ve Rize’nin işi tamam olacak.’ Böyle bir şey yok, Rizeli ne yapacağını bilir” şeklinde konuştu.

BAYRAKTAR’A CEVAP

Rize Milletvekili Nusret Bayraktar’ın kendisi için sarfettiği, ‘Bekaroğlu Rize’den aday olarak Rizelilere hakaret etti’ sözüne cevap veren Bekaroğlu, “Asıl bu lafı söyleyerek Rizelilere hakaret eden Sayın Nusret Bayraktar’dır. Yine asıl Rizelilere hakaret edenler, ‘Başbakan gelecek, selam verecek, Rizeliler de haydi Ak Parti’ye oy verelim diyecek’ diye düşünenler, söyleyenler ve beklenti içinde olanlardır. Rizeli ne yapacağını bilir. Türkiye’nin en politik toplumu sizsiniz ve ne yapacağınızı bilirsiniz. Ak Parti İl Başkanı, milletvekilleri ve adayları kadar ne yapacağınızı bilirsiniz. Geçmişte bunu iki defa yaptınız. Anavatan döneminde, iki defa, yerel yöneticiler size doğru düzgün hizmet vermedikleri için muhalefet partisinin adayını seçtiniz. Memiş Ali Usta’yı siz seçtiniz, ’ı siz seçtiniz. Dolayısıyla ne yapacağınızı bilirsiniz. Biz de ne yapacağımızı biliyoruz” dedi.

İŞE ARKA MAHALLELERDEN BAŞLAYACAĞIM

Rize’de siyasete yeni başlamadığını, yıllardır Rizelilerle iç içe olduğunu söyleyen Bekaroğlu, “Önce bu arka mahallelerden başlayacağım, Rize’yi Rizeliye yakışır bir şehir haline getirmek için elimizden geleni yapacağız. Zaten belediyenin görevi budur. Fakat bunlar, ‘nerede bir arsa var, hangi müteahhite verebilirim, ne kadar rant indirebilirim’ şeklinde Rize’ye baktılar. Biz böyle bakmayacağız. İnsanların neye ihtiyacı var, bu ihtiyaçları nasıl çözebiliriz, hangi kaynakları nasıl harekete geçirebiliriz, biz böyle bakacağız Rize’ye” diye konuştu.

RİZE DENİZ ŞEHRİ

Konuşmasında, Rize’nin bir deniz şehri olduğunu vurgulayan Saadet Partisi Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, şöyle devam etti:

“Rize deniz şehri, Rize denince akla deniz ve denizcilik gelir. Geçen bir denizci söyledi bana, Rize’nin 15 bin denizcisi var. Bunlar dünyanın her yerinde gemilerde çalışıyor. Yani Rize deniz şehri. Şimdi soruyorum size, Müftü Mahallesinde deniz var mı? 10 seneden fazla zamandır denizi sizden çaldılar, denize gidemiyorsunuz. Üst geçitler var, yaşlılar, çocuklar, engelliler bu üst geçitleri kullanamıyor. Çalışmalara ilk başladığımızda Rize’ye deniz getireceğiz dedim. Evet, Rize’ye deniz getireceğiz, çünkü Rize’de deniz yok, denizi Rize’den çaldılar.”

BİZİ DEĞİL, MÜTEAHHİTLERİ DİNLEDİLER

“Denizi nasıl getireceğiz? Karadeniz Sahil Yolunun yapılması ne kadar doğruysa, bu yolun Rize’nin önünden geçirilmesi, Rize’nin önünde set oluşturması da o kadar yanlıştı. Bunun yanlış olduğunu öncekilere de bunlara da söyledik. Yanlış dedik, bu yol buradan geçmemeli, arkadan geçmeli dedik. 15 yıl bunları söyledik, dinlemediler. Çünkü müteahhitlerle böyle anlaşmışlardı. O müteahhitler kim biliyor musunuz? O müteahhitler de Rizeli. O müteahhitler şimdi bu millete sövüyorlar. Bu müteahhitler ile anlaşmışlardı. Dolayısıyla bizi hiç dinlemediler.”

SAHİLİ YENİDEN DÜZENLEYECEĞİZ

“Ordu’da muhalefet partisinden belediye başkanı var. Ordu’da yol sahilden geçmedi, arkadan geçti. Ünye’de de yol arkadan geçti. Sahil ve deniz Ordu’ya Ünye’ye kaldı. Ne olursa olsun, biz bu yolu transit yol olmaktan çıkaracağız, şehir içi yol haline getireceğiz. Bu yolu trafik lambalarıyla, kavşaklarla yavaşlatacağız. Herkes rahatça sahile geçecek. Sahili Rize’ye yakışır bir şekilde yeniden düzenleyeceğiz. Gerçekten aslına uygun şekilde, insanların oraya geleceği, çocukların gelip güzelim parklarda oynayacağı, hanımların gelip istirahat edebileceği, yaşlıların gelebileceği, orada alışverişin yapılabileceği, lokantalarında yemek yenilebileceği, kafeteryalarda oturulabileceği bir sahil şeklinde Rize’ye kazandıracağız. Şunu da yapacağız; orada öğrenciler, garibanlar, 2 lira olduğu için çay içemiyorlar. Öyle olmayacak. Orada belediyenin sosyal tesisini de kuracağız. Belediyenin görevidir bu. Oraya geleceksiniz, kesenize uygun şekilde yemeğinizi yiyebileceksiniz, çayınızı içebileceksiniz, balık tutabileceksiniz. Bu, büyük maliyet gerektiren bir iş değil.”