Bizi Ölüme Terkettiler

Bizi Ölüme Terkettiler
Şükür ki korktuğumuz başımıza gelmedi. Rahat bir nefes aldık derken o aracın şoföründen korkunç bir iddia geldi.

Ovit Dağı’nda mahsur kalan midibüsün şoförü, "yol kapalı" levhasını görmediğini savundu. İki yolcuyla ekiplerin yanına gittiklerini söyleyen şoför, söz vermelerine rağmen kendilerini kurtarmadıklarını da iddia etti.

Ovit Dağı geçişi yılın 5 ayı kar nedeniyle kapalı durumda bulunuyor. Bu nedenle bu bölgede ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Karayolları, bölgede tabelalarla sürücüleri uyarıyor. Levhalarda yolun "17.00 ile 07.00 saatleri arasında kapalı olduğu" yazıyor.

ARAÇ ŞOFÖRÜNDEN KORKUNÇ İDDİA

Yaklaşık 40 saat 17 yolcuyla birlikte mahsur kalan midibüsün şoförü Hasan Arslan, çarpıcı iddialarda bulundu.

Sefere başladığı sırada yolun açık olduğunu söyleyen Aslan, ''Yola çıktıktan sonra ilk olarak çok küçük bir çığa rastladık. Yolcularla birlikte bunu temizledik. Daha sonra büyük bir çığ geldi. Burada mahsur kaldık'' dedi.

Olay nedeniyle üzgün olduğunu söyleyen Arslan, ''Yıl boyunca sürekli bu yoldan gidip geliyoruz. Herhangi bir tehlike olmuyordu'' diye konuştu.

Yolda uyarı levhası olmadığını savunan Aslan, “Karayollarının levhası yok, suçu bizim üzerimize atmaya çalışıyorlar” dedi.

Şoför Aslan, karayolları ekiplerinden yardım sözü almalarına rağmen saatlerce yardım beklediklerini de iddia etti.

"EKİBE SÖYLEDİK NAZLANDILAR"

Aslan şöyle konuştu: “200 metre altımızda 2 kamyon ve bir otobüs vardı. Ekibe söyledik, biraz nazlandılar. ‘Geliceğiz’ dediler ama ne gelen ne giden vardı. Karayolları ekibi, bizi bırakmış gitmiş. Biz de bekliyoruz ekip gelecek diye...

"SİZ GİDİN SONRA KURTARACAĞIZ"

İki yolcuyla oraya gittim, ekip başıyla tartıştık. ‘Sizi gelip alamayız, sonra kurtaracağız’ dediler. Biz de bekledik ama gelmediler. Işıklarını gördük ama geri döndüler.”

Mahsur kalan yolculardan bazıları da şoför Hasan Aslan'ın anlattıklarını doğruladı.

Yolcular, Karayolları ekiplerini jandarmaya şikayet etti.

Savaş Yaşar isimli başka bir yolcu da benzer iddialarda bulunarak Karayolları görevlilerinden şikayetçi olduklarını söyledi.