Böbrek ve İdrar Yollarında Taş Bulunanlara Müjdeli Haber!

Böbrek ve İdrar Yollarında Taş Bulunanlara Müjdeli Haber!
Rize İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, müjdeli haberi vererek taş kırma merkezinin Rize'de hizmete girdiğini söyledi.

Rize İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, Trabzon'dan Artvin iline kadar olan bölgeye Rize Devlet Hastanesi'nde kurulan taş kırma ünitesi hizmet vereceğini ifade ettiği açıklamasında, müjdeli haberi vererek "Artık hastalarımız taş kırmak için il dışına gitmek zorunda kalmayacak" dedi.

rizede-tas-kirma-merkezi-hizmete-acildi--1.jpg

Rize İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Rize Devlet Hastanesi'nde Taş Kırma-ESWL( Extracorporeal Shock Wave Lıthotrıpsy) Merkezini hizmete açıldı.

Rize İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, yaptığı açıklamada, Rize Devlet Hastanesi halkımıza sunmuş olduğu sağlık hizmetlerine bir yenisini eklediklerini ifade ederek, Taş Kırma-ESWL( Extracorporeal Shock Wave Lıthotrıpsy) Merkezini hizmete girmiştir" dedi.

rizede-tas-kirma-merkezi-hizmete-acildi--2.jpg

Sünbül, böbrek hastalarındaki taş tedavilerinde kullanılmakta olan taş kırma cihazı Rize'de devletimize bağlı hastanelerimizde bulunmamaktaydı. İlk defa Trabzon'dan Artvin iline kadar olan bölgeye Rize Devlet Hastanesi'nde taş kırma ünitemizi kurmuş bulunmaktayız. Artık hastalarımız taş kırmak için il dışına gitmek zorunda kalmayacak" diye konuştu.

rizede-tas-kirma-merkezi-hizmete-acildi--6.jpg

Taş Kırma Ünitesi'nin böbrek ve idrar yollarında bulanan taşları ses dalgaları kullanarak kırmakta olduğunu belirten Sünbül, şöyle devam etti: "Böbrek ile idrar yollarında bulunan ve boyutu 2 cm'ye kadar olan taşlara uygulanmakta olup ortalama bir hastaya 3 seans tedavi yapılmaktadır. Daha büyük taşlara ise cerrahi ve diğer tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Diğer taş kırma merkezlerinden farklı olarak ise uygulama esnasında hastalarımıza anestezi uzman hekimlerince sedasyon uygulanmakta, hastalarımız ağrı acı hissetmemektedir. Uygulama sonrasında kırılan taşlar hastanın bol su içmesini takiben idrar yolu ile atılmaktadır. Merkezin yoğunluğuna ve hastanın o anki durumuna bağlı olarak hastalarımızın tedavisine aynı gün başlanmaktadır"

rizede-tas-kirma-merkezi-hizmete-acildi--3.jpg

rizede-tas-kirma-merkezi-hizmete-acildi--4.jpg