Boğalar Seyircilerin Arasına Daldı!

Boğalar Seyircilerin Arasına Daldı!
Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası'nda bu yıl 17'incisi gerçekleştirilen Ayder Kültür ve Turizm Şenliği'nin ikinci gününde ödüllü boğa güreşleri düzenlendi.

Güreşler sırasında kimi zaman seyircilerin arasına dalan boğalar büyük panik yaşanmasına neden oldu.

Ayder Yaylası'nın bin 800 rakımlı Galer Düzü mevkiindeki ödüllü boğa güreşlerine Rize ve Artvin'den getirilen 53 boğa katıldı. Yaklaşık 3 bin kişinin izlediği güreşlerde boğalar Ayak, Küçük Orta, Büyük Orta, Başaltı ve Baş olmak üzere 5 kategoride kıyasıya güreşti. Güreşleri Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu, Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turhan Talu da izledi. Güreşler sırasında vatandaşların boğaların kaçış alanını kapatmaması için görevlendirilen özel güvenlik görevlilerinin ellerinde sopa ile görev yapması dikkat çekti.

boga-guresi-ayder-1.jpg

boga-guresi-ayder-2.jpg

boga-guresi-ayder-3.jpg

SAHİBİNİ ÇİFTELEYİP DÜŞÜRDÜ

Kıyasıya güreşen boğalardan bazıları kaçarken seyircilerin arasına daldı. Paniğin yaşandığı olaylarda vatandaşlar yere düşerken yaralanan olmadı. Boğaların boynuz darbeleri sonucu kemik seslerinin yükseldiği yaylada, bir boğa da sahibini çifte atarak yere düşürdü.

boga-guresi-ayder-4.jpg

Güreşlerde sonuçlara itiraz eden bazı boğa sahipleri arasında da tartışmalar yaşandı. Güreşlerde dereceye giren boğaların sahiplerine toplam 18 bin 600 lira para ödülü verildi.

Güreşler Murgul Halk Oyunları ekibi ile Çamlıhemşin Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile devam etti.

festival-ayder-1.jpg

festival-ayder-2.jpg