Boğulmalara dikkat

Boğulmalara dikkat
Yaz mevsiminin gelmesiyle denizlerde boğulma vakaları artmaya başladı

Çayeli İlçesi Kemer mevkiindeki Halk Plajı’nda ailesiyle birlikte denize giren Kubilay Sarıkaya (17) bir süre sonra suda çırpınmaya başladı. Vatandaşlar tarafından kurtarılan Sarıkaya, Çayeli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Sarıkaya, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

TRABZON’UN Yalıncak mevkiinde serinlemek için denize giren iki kişi boğularak hayatını yitirdi. Önceki gün arkadaşlarıyla denize giren İsmail Yılmaz (23) isimli genç, saat 16.00 sularında dalgalar arasında boğuşurken, vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Yılmaz, bu sabah hastanede hayatını yitirdi.

Dün Kader Algül Plaj Dışında Boğuldu
DÜN ise, aynı bölgede arkadaşlarıyla birlikte piknik yapan Kader Algül (18) piknik sonrası serinlemek için denize girdi. Yüzme bilmeyen genç kız, dalgaların kendisini sürüklemesi sonucu sahilden 10 m açıkta batıp çıkmaya başladı. Kurtarılamayan genç kız, hayatını yitirdi.

Plaj Yetkilileri: Her Türlü Tedbir Alındı
YALINCAK Halk Plajı yetkilileri plajda boyu aşan bir derinlik olmadığını, Sahil Güvenlik’in belirttiği alanlarda denize girildiğini ve cankurtaran bulundurduklarını söyledi. Kader Algül’ün boğulma olayının ise plaj dışında gerçekleştiği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Yalıncak Beldesindeki halk pikajında önceki gün İsmail Yılmaz (23) isimli genç 16.00 sıralarında serinlemek için halk plajında denize girdi. Denizde bir anda gözden kaybolan Yılmaz'ı abisi ve arkadaşları çevredekilerin yardımı ile denizden çıkartarak ambulansla Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'ne kaldırdılar. Epilepsi hastalığı olduğu öğrenilen Yılmaz, dün saat 10.00 sıralarında yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yılmaz’ın yaşamını yitirdiği halk plajında cankurtaranın olduğu ölüm nedeninin boğulmadan kaynaklanmadığı belirtildi. Plajın işletmecisi yaptığı açıklamada, "Burada boyu ajan bir derinlik kesinlikle yok. Sahil güvenliğin belirtildiği alanlarda denize giriliyor. Bunun dıyına çıkmak mümtün değil. Cankurtaranımız da var. Dün yaşanan olayda gencimiz epilepsi hastası olduğu için denizde rahatsızlandı: burada o esnada bulunan doktorlar olaya müdahale ederek hastaneye götürüldü. Ölüm nedeni kesinlikle boğulma değil" diye konuştu. Yalıncak sahilinde dün ise Kader Algül (18) isimli genç kız arkadaşları ile yaptığı piknik sonrası serinlemek için denize girdi. Yüzme bilmeyen genç kız dalgaların kendisini sürüklemesi ile birlikte sahilden 10 metre açıkta denizde batıp çıkmaya başladı. Algül, boğularak hayatını kaybetti. İki olayla ilgili soruşturma devam ediyor.