Borçları var diye sınava alınmadılar

Borçları var diye sınava alınmadılar
İnkılap Tarihi dersi öğretmeni ve aynı zamanda okul müdürü olan Karabey Dursun, 100 Tl'lik aidat borcunu ödemeyen 8 öğrenciyi İnkilap Tarihi dersi sınavına almadı.

Bolu'da, İzzet Baysal Anadolu Lisesi Müdürü Karabey Dursun, 100 TL'lik aidat borcunu ödemeyen 8 öğrenciyi İnkilap Tarihi dersi sınavına almadı. Öğrenciler ve veliler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe yazarak okul müdürü hakkında şikâyetçi oldu.

İzzet Baysal Anadolu Lisesi'nin 25 öğrenci mevcudu bulunan 11 Fen A sınıfı, bugün okul müdürü Karabey Dursun'un derslerine girdiği İnkilap Tarihi'nden sınav oldu. Dursun, iki dönem içerisinde alınan 50'şer liralık bağış adı altında toplanan aidatı ödemeyen O.Z., U.N., E.Ö., U.U., E.Ş., L.T., G.Ç. ve G.B.'yi sınav öncesi tahtaya kaldırdı. Karabey Dursun, kimisi 100, kimisi ise 50 liralık aidatı vermedikleri gerekçesiyle 8 öğrenciyi sınava almadı. Sınıfta kalan 17 öğrenci ise test usulü sınava tabi tutuldu. 8 öğrenci telefonla durumu velilerine bildirdi. Öğrenciler ve veliler il Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe yazarak, Okul Müdürü Karabey Dursun hakkında şikayetçi oldu.

'Para yasal değil'

Öğrenciler, okul müdürünün hakeretler ederek kendilerini dışarı çıkarttığını belirterek şöyle dedi: "ilk dönem 50, ikinci dönem 50 olmak üzere bağış adı altında aidat isteniyor. Bazılarımız 50 liralık aidatı verdi. Ancak, bu paranın toplanmasının yasal olmadığını velilerimiz söyledi.

İnkilap Tarihi dersimize giren okul müdürümüz, sınav öncesi aidatlarını ödemeyen bizleri tahtaya kaldırdı. Daha sonra da hakaretler ederek sınıftan çıkarttı. Parayı ödediğimiz takdirde bizi ayrı bir sınava alacağını söyledi. Velilerimize haber vererek şikayetçi olduk."

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ilköğretim Müfettişleri Başkanı Senai Hancı soruşturma açılacağını açıkladı