Borçlarını Yapılandırmayan Bağ-Kur'lular Sağlık Hizmeti Alabilecek

Borçlarını Yapılandırmayan Bağ-Kur'lular Sağlık Hizmeti Alabilecek
Başbakan Davutoğlu, prim borcunu yapılandırmamış olan Bağ-Kur'luların da sağlık hizmetlerinden yararlanabileceğini belirtti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Davutoğlu konuşmasında prim borcu olan Bağ-Kur'lularla ilgili olarak önemli bir haber verdi. Başbakan prim borcunu yapılandırmamış olan Bağ-Kur'luların da sağlık hizmetlerinden yararlanabileceğini belirtti.

BAĞ-KUR'LULAR İÇİN ÖNEMLİ HABER

"Bağ-Kur sigortalılarına iletmek istiyorum. 2 milyon 366 bin Bağ-Kur'lunun prim borcu vardı. 1 milyon 61 bini borçlarını dün itibariyle yapılandırdı. Geriye 1 milyon 305 bin kardeşimiz kalmıştı. Prim borçları birikmiş. İki aylık prim borçları olunca sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor.

Şu andan itibaren 12 aydan fazla borcu olarak kardeşlerimizin primlerini donduruyoruz. Sağlık yardımlarından yararlanması garanti altına alınmış oluyor. Bir şekilde borçlarını yapılandıramamış olan 1 milyon 305 kardeşimizin prim borcu donduruluyor. Bunlar dondurulduğu için de sağlık yardımlarından yararlanma imkanı sağlanıyor. Bu vatandaşlarımız tekrar primlerimi ödemek istiyorum dendiğinde, kaldıkları yerden bu süreç ihya edebilecek. Kimsenin de sağlık yardımından mahrum kalması söz konusu olmayacak."