Bosna başaramadı, Yunanistan finallerde

Bosna başaramadı, Yunanistan finallerde
2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off rövanş maçında Portekiz deplasmanda, Bosna-Hersek'i 1-0 mağlup etti ve Güney Afrika biletini kaptı. Yunanistan ise Ukrayna'dan zaferle döndü.

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off rövanş maçında Portekiz deplasmanda, Bosna-Hersek'i 1-0 mağlup etti ve Güney Afrika biletini kaptı. Yunanistan ise evinde 0-0 berabere kaldığı Ukranya ile Ukranya'da karşılaştı ve maçtan 1-0 galibiyetle ayrılarak Güney Afrika'daki Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.

BOSNA'DA GÜLEN TARAF PORTEKİZ

portekiz.jpg

Bosna'da oynanan ve ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmanın tek golü 56. dakikada Meireles'ten geldi. Ev sahibi takımda Salihovic 76. dakikada kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. 

Evinde oynadığı ilk maçı da 1-0 kazanan Portekiz, Güney Afrika'nın yolunu tutarken, A Milli Takımımızın bulunduğu gruptan ikinci sırada çıkan Bosna-Hersek'in Dünya Kupası'na gitme planları suya düştü. İlk maçta tam üç topu direkten dönen Bosna, evinde oynadığı karşılaşmalarda da arzuladığı golleri bir türlü bulamadı.

Bosna'da İstanbul Büyükşehir Belediyespor forması giyen Kenan Hasagiç ile Eskişehirspor'da forma giyen Safet Nadarevic ilk 11'de başladıkları mücadelede 90 dakika sahada kaldılar. Portekiz'de ise sakatlığı süren Real Madrid'in yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo bu karşılaşmada da forma giyemedi.

YUNANİSTAN DÜNYA KUPASI BİLETİNİ UKRAYNA'DA ALDI

Ukrayna 0-0'ın rövaşında Yunanistan'ı konuk etti ve Yunanistan maçtan 1-0'lık skorla galip ayrılarak, Dünya Kupası vizesi alan taraf oldu.

 Ukrayna'nın Donetsk şehrindeki Donbass Arena'da oynanan maçta, Yunanistan'a galibiyeti getiren gol, maçın 31. dakikasında Dimitrios Salpingidis'ten geldi.

yunanistan-ukrayna.jpg

Dünya Kupası Avrupa elemelerinde Ukrayna; İngiltere ve Hırvatistan'ın yer aldığı (E) Grubu'nu ikinci sırada bitirmişti. Yunanistan ise (B) Grubu'nda İsviçre'nin ardından ikinci sırayı almıştı. İki takımın playoff eşleşmesinde gülen taraf olan Yunanistan, 2010 Dünya Kupası için Afrika'nın yolunu tutmaya hak kazandı. Teknik direktörlüğünü Otto Rehhagel'in yaptığı ve FIFA sıralamasında 16. olan Yunanistan, 1994 yılının ardından tarihinde ikinci kez Dünya Kupası'nda oynayacak. Ukrayna'nın Donetsk şehrindeki Donbass Arena'da oynanan maçta, Yunanistan'a galibiyeti getiren gol, maçın 31. dakikasında Dimitrios Salpingidis'ten geldi.