Botaş Genel Müdürü Rize'de

Botaş Genel Müdürü Rize'de
Botaş Genel Müdürü Fazıl Şenel, Genel Müdür Yardımcısı, daire başkanları ve teknik elemanları ile birlikte Rize'ye gelerek bazı incelemelerde bulundu.

Rize Ticaret Borsası'nın davetlisi olarak, Milletvekili Ali Bayramoğlu'nun girişimleri ile Rize'ye gelen Botaş heyeti, çay fabrikalarının doğalgaza geçişinin altyapı çalışmalarını yapıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Genel Müdür Fazıl Şenel, doğalgaz kullanımının yaz aylarında en düşük seviyede olduğunu belirterek, Doğu Karadeniz'de ise çay sezonunun bu aylara denk gelmesinin Botaş açısından ilgi çekici olduğunu kaydetti.

Şenel, "Teknik ekibimizle birlikte ölçümler yapıyoruz. Bölgede faaliyette bulunan 200 civarında çay fabrikası var. Her ne kadar yerleşim olarak birbirinden çok uzak noktalarda olmasına rağmen; çay fabrikalarının, doğalgaz kullanımının en düşük seviyede olduğu yaz aylarında çalışıyor olması bizim için önemli bir kriter. Arkadaşlarımızla birlikte bölgede yaptığımız ölçümlerin sonucuna göre, bütün çay fabrikalarına doğalgazı ulaştırmak için çalışmaları başlatacağız" dedi.

3.20110522170036..jpg

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, çay fabrikalarının doğalgaza geçişini sağlamak için Botaş'a çağrı yaptıklarını ve Rize'ye davet ettiklerini ifade ederek, "Botaş heyetini, doğalgazı çay fabrikalarına ulaştırabilmek için davet ettik. Genel Müdür Fazıl Şenel ve ekibi gelip ölçümlerini yaptılar. Umuyorum, bu çalışmaların sonucunda çay sektörüne ciddi katkılar sağlayacak doğalgaz dönüşümünü sağlayacağız" diye konuştu.

2.20110522170048..jpg

Erdoğan, Rize Milletvekili ve TBMM Enerji Komisyonu üyesi Ali Bayramoğlu ile Botaş Genel Müdürü ve tüm ekibine Rize'ye gelerek çalışmaları başlattıkları için teşekkür etti.

1.20110522170101..jpg