Böyle FUHUŞ Rezaleti Görülmedi

Böyle FUHUŞ Rezaleti Görülmedi
Ankara'da özel harekât polislerinin de katıldığ fuhuş operasyonu, görenlere "Böyle rezalet olmaz" dedirtti...

Ankara’daki fuhuş operasyonunda, çete üyelerinin 17 yaşındaki kıza haftalarca tecavüz edip 65 yaşındaki öğretim görevlisine sattığı ortaya çıktı. Yabancı uyruklu kadınların ifadeleri avukatları bile dehşete düşürdü.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçackçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, yurtdışından iş bulmak vaadiyle getirdikleri yabancı uyruklu kadınları tehdit ve şantajla fuhuşa zorlayan bir şebekeyi tespit etti. Yaklaşık 4 aylık teknik ve fiziki takip yapan polis önceki gün operasyon için düğmeye bastı.

İki masaj salonunun da aralarında bulunduğu 12 adrese, özel harekât polislerinin de katıldığı eş zamanlı baskınlarda çete lideri D.U., örgüt yöneticileri A.A. ve F.G. İle birlikte 27 zanlı gözaltına alındı.

Zanlıların Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Moldova ve Türkmenistan’dan iş bulmak vaadiyle Türkiye’ye getirdikten sonra fuhuşa zorladığı 9 yabancı uyruklu kadın ile 17 yaşındaki M.K. isimli genç kız da çetenin elinden kurtarıldı. Yabancı uyruklu kadınlar arasında öğretmen ve mühendislerin de bulunduğu belirtildi.

Öğretim üyesine gözaltı

Emniyetteki işlemlerin ardından ülkelerine gönderilen yabancı uyruklu kadınlar çeteden şikâyetçi oldu.

Mağdurlar arasında bulunan 17 yaşındaki M.K.’nın örgüt yöneticilerinden A.A. tarafından evlenmek vaadiyle kandırıldığı anlaşıldı. A.A.’nın, M.K.’yı cinsel ilişkiye girdikten sonra fuhuşa zorladığı belirlendi. M.K.’nın bunu kabul etmemesi üzerine ise genç kıza haftalar boyunca tecavüz etti.

Çete daha sonra M.K.’yı, 65 yaşındaki emekli öğretim görevlisi A.D.’ye bir hafta karşılığında fuhuş amaçlı olarak 25 bin TL’ye pazarladı.

Bu bilgi üzerine A.D. de “cinsel saldırı” ve “hürriyetten yoksun bırakma” suçlarından gözaltına alındı. M.K., daha sonra Çocuk İzleme Merkezi (ÇİM) savcıları, psikologlar ve çocuk uzmanları tarafından kendisine uygulanan terapinin ardından, Çocuk Esirgeme Kurumu’na teslim edildi. M.K.’nın anne ve babasının ayrı yaşadıkları öğrenildi.

Rakiplere kurşun

Çete lideri D.U.’nun yabancı uyruklu kadınları Çankaya’daki iki masaj salonunda fuhuşa zorladıkları belirlendi. D.U.’nun aynı bölgedeki fuhuş yapılan diğer bazı masaj salonlarını “düşük fiyat uyguladıkları” gerekçesiyle kurşunlattığı belirlendi.

Avukatların midesi kaldırmadı

Operasyonun ardından gözaltına alınan zanlıları savunmak üzere Ankara Barosu’ndan gönderilen bazı avukatların, yabancı uyruklu mağdur kadınların ifadelerini okuduktan sonra çete üyelerini savunamayı reddettikleri öğrenildi. Çetenin fuhuş yapmayı reddeden mağdur kadınlara işkence ettiği saptandı.