Bozatlı: Karadeniz’in Yeni Adı Dostluk Denizi

Bozatlı: Karadeniz’in Yeni Adı Dostluk Denizi
AER Başkanı Hande Özsan Bozatlı, Karadeniz’in, geçmişte batan gemiler ile anıldığını hatırlatarak; “Artık Karadeniz Dostluk Denizidir, zira biz dosttan da öte bir aileyiz” dedi.

Avrupa'da 50'nin üzerinde ülkeden 250 bölgenin oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşu olan Avrupa Bölgeler Meclisi (AER) 2013 Karadeniz Bölge toplantısı Rize'nin İkizdere ilçesinde gerçekleştirildi. “Yükselt, Paylaş, Güçlendir, Destekle” mesajı ile gerçekleştirilen zirvenin açılış konuşmasını yapan Avrupa Bölgeler Meclisi Hande Özsan Bozatlı bölge toplantılarının öneminin altını çizdi.

Bozatlı; “Geçtiğimiz günlerde Karadeniz Bölgesi’nde üç önemli toplantı daha gerçekleştirdik. Karadenizli olmamın da etkisi ile kendimi memleketimde, akrabalarımlaymışım gibi hissettim. Konuştuğumuzda kültürümüzün, tarihimizin ortak olduğunun farkına vardık. Eskiden Karadeniz’de gemiler batardı ve denizin ismi de bu hüznü taşırdı. Oysa şimdi buranın adı Dostluk Denizi çünkü biz dosttan da öteyiz, bir aileyiz” dedi.

hande-ozsan-bozatli-aer-baskani.jpg

AER Hakkında

Avrupa Bölgeler Meclisi (AER), daha geniş Avrupa'daki en geniş bağımsız ağdır. 35 ülkeden 230'dan fazla bölgeyi ve 15 bölgelerarası organizasyonu bir araya getiren AER, üyelerinin siyasi sesidir ve bölgelerarası işbirliğidir. 1985 yılında kurulan Avrupa Bölgeler Asamblesi’nin amacı; Üye bölgelerin AB kurumlarıyla iletişimini sağlamak, bölgelerle ilgili olarak Avrupa Birliği nezdinde lobi yaparak, yerelleşmeyi ve bölgesel demokrasiyi güçlendirmektir. AER bölgeler üzeri uzmanlığı birleştirerek organize eder, bölgesel bilgi ve deneyimin iletişim kanalları ile dağıtılmasını sağlar. Bunların yanında Üye ülkeler arası network sağlanması, Başarılı örneklerin paylaşımının ve eğitimin sağlanması, Bölgeler için fırsatların yaratılması, Karşılaştırmaların organize edilmesi ve Üye bölgenin görünürlüğünün ve imajının geliştirilmesi de AER’in işlevleri arasındadır. 

AER’e üye ülkeler; Azerbaycan, Bulgaristan, Belçika, Bosna Hersek, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs, Danimarka, Almanya, İspanya, Fransa, Hırvatistan, İrlanda, İtalya, Macaristan, Moldova, Hollanda, Avusturya, Portekiz, Makedonya, Romanya, Rusya, Gürcistan, İsveç, Arnavutluk, Türkiye, Ukrayna ve İngiltere’dir. Daha fazla bilgi www.aer.eu internet sitesinde bulunmaktadır.