Bozdağ, Ekmeleddin Bey kazanırsa İsrail bayram eder

Bozdağ, Ekmeleddin Bey kazanırsa İsrail bayram eder
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Ekmeleddin Bey eş kazayla seçimi kazanmış olsa kim bayram eder diye sorarsanız, bana göre önce İsrail bayram eder” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hukuk ve Değişim Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Bozdağ, iftar sonrası yaptığı konuşmada, 10 Ağustos’ta gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında görüşlerini belirtti.

"EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NUN EŞ KAZA SEÇİMİ KAZANMASI HALİNDE İLK SEVİNECEK İSRAİL DEVLETİDİR"

Cumhurbaşkanı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun eş kaza seçimi kazanmasıyla ilk sevinenin İsrail devleti olacağını savunan Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye ilk defa kendi cumhurbaşkanını seçecek. Şu anda üç tane aday yarışıyor. Adayları siz tanıyorsunuz. Belki birini tanımak için daha fazla gayret sarf etmeniz lazım ama sonuçta eminim ki tanıyacak ve değerlendireceksiniz. Seçim süreci devam ederken emin olun eğer Ekmeleddin Bey eş kazayla seçimi kazanmış olsa kim bayram eder diye sorarsanız, bana göre önce İsrail bayram eder. Türk milletine büyük bir teşekkür yapar. Tayyip Erdoğan’dan kurtulduk diye büyük bir bayram yapar. Sadece İsrail değil, onunla beraber olan, onun yaptığını meşru müdafaa olarak gören, savunma hakkı olarak gören, güçlenen ve güçlenmiş Türkiye’den rahatsız olan ülkeler ve çevreler de bayram eder. Bu seçim son derece önemlidir.”

10 Ağustos’ta her kesimin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandığa gitmesi gerektiğini söyleyen Bozdağ, şunları aktardı:

“Türkiye’nin gücünün, kuvvetinin, kudretinin, bağımsızlığının ve hakkın sesi olma özelliğini geleceğe taşıması bakımından 10 Ağustos tarihi bir dönemeçtir. Bütün hukukçular ve hizmet eden herkes mutlaka sandığa gitmelidir. Türkiye’nin bu değişiminde sözünü mutlaka söylemelidir.”