"Bu 2 Yıl Uzun Uzun Yazılacak 2 Yıl Olarak Tarihe Geçecektir"

"Bu 2 Yıl Uzun Uzun Yazılacak 2 Yıl Olarak Tarihe Geçecektir"
Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün itibariyle 65. Hükümet'in 2. yılını tamamlamış bulunuyoruz. 2 yıl kısa bir süre olabilir ama siyasi tarihimizin içerisinde...

Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün itibariyle 65. Hükümet'in 2. yılını tamamlamış bulunuyoruz. 2 yıl kısa bir süre olabilir ama siyasi tarihimizin içerisinde bu 2 yıl uzun uzun yazılacak 2 yıl olarak tarihe geçecektir" dedi.

Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti milletvekili aday tanıtım toplantısı ve partinin seçim beyannamesinin açıklanması programında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Ekonomisiyle, dış politikasıyla, demokrasi yolundaki atılımlarıyla ülkemiz sürekli değişiyor, güvenle büyüyor. Özel sektör, kamu yatırımlarında ihracatta, sanayide ve turizmde rekor üstüne rekorlar kırıyoruz. 81 ilimizde yatırımda, üretimde, istihdamda önemli ilerlemeler kaydettik. Türkiye, tarihiyle, medeniyetiyle, kültürüyle olduğu kadar büyük potansiyeliyle de zengin bir ülke" ifadelerini kullandı.

Bugün itibariyle 65. Hükümet'in 2. yılının tamamlanmış olduğunu kaydeden Yıldırım, "Bugün 24 Mayıs. 24 Mayıs'ın benim için özel bir anlamı var. Bugün itibariyle 65. Hükümet'in 2. yılını tamamlamış bulunuyoruz. Bu 2 yıl içerisinde bu zorlu süreçte bütün Bakanlar Kurulu arkadaşlarımdan ülkemiz için, milletimiz için çok önemli kararlar aldık. Çok büyük zorluklarla, liderimizin yardımıyla, desteğiyle çok zor kararlarda ülkemizi milletimizin yüzünü güldürecek sonuçları birlikte ettik. 2 yıl kısa bir süre olabilir ama siyasi tarihimizin içerisinde bu 2 yıl uzun uzun yazılacak 2 yıl olarak tarihe geçecektir. 2 yılda başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Darbesiyle, Fırat Kalkanı'yla, Zeytin Dalı Harekatı'yla ve 94 yıllık yönetim sistemimizi değiştiren anayasa değişikliğiyle, halk oylamasıyla ve rekor büyümesiyle iz bırakan 2 yılı tamamlamış bulunuyoruz. Bu süreçte yanımızda olan, bize destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Ayrıca bütün bakan arkadaşlarıma bu zorlu süreçte gösterdikleri çabadan, gayretten ve başarılardan dolayı teşekkür ediyorum. Aziz milletime bu 2 yıl içerisinde başta 15 Temmuz olmak üzere her sıkıntıda, her zorlukta daima yanımızda bizlerle beraber yol yürüdükleri için, destek verdikleri için minnettarlığımı sunuyorum, teşekkürlerimi sunuyorum. 24 Haziran'a 1 ay kaldı. 1 ay sonra Türkiye'nin yeni dönemini, 2023'e gidecek bu yolculukta yine biz beraberiz, birlikte kardeşiz, Türkiyeyiz diyorum. Hepinize bu kutlu yolculukta başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

(Seda Kahramantürk- İlker Turak - Derya Yetim - Ömer Çetin/İHA)

Kaynak:IHA