Bu balıklar inanılmaz (VİDEO)

Bu balıklar inanılmaz (VİDEO)
Sivas'ın Kangal ilçesinde bulunan doktor balıklar yaz, kış demeden sedef hastalarını ağırlıyor....

Sivas'ın Kangal ilçesinde bulunan doktor balıklar yaz, kış demeden sedef hastalarını ağırlıyor. Dünyanın dört bir yanından her yıl binlerce insanın geldiği kaplıcaların aynı zamanda cilt hastalıklarına iyi geldiği ve cilt güzelliği için de faydalı olduğu belirlendi.

Sivas il merkezine 100, Kangal ilçe merkezine ise 13 kilometre mesafede olan Kangal Balıklı Kaplıcaları yazın açık, kışın kapalı havuzlarda özellikle sedef hastalarına hizmet veriyor.

Yaz kış açık olan balıklı kaplıcalarındaki konaklamadan, yemeğe kadar her türlü imkanın düşünülmesi ise gelen hastaları memnun ediyor. Balıklı Kaplıcaları'nın bir çoban tarafından keşfedildiğini ve 1950'li yıllara kadar ilkel havuzlarda hizmet verdiğini belirten işletme sorumlularından Ersin Akyüz, "Artık Balıklı Kaplıcaları, modern tesisleriyle hijyenik ortamda iyi bir hizmet veriyor. Hastalarımız günde 8 saat olmak üzere 21 gün boyunca tedavi görüyor. Yüzde 30 balıklar, yüzde 70 su önemlidir. Balıklar yaranın üzerindeki kabuğu kaldırır, selenyum bulunan su tedavi eder. Hijyenik olan havuzlarımız, 20 dakikada kirli suyu temizliyor. Dünyanın bir çok ülkesinden gelen hastalarımız, buralarda tedavisini oluyor" şeklinde konuştu. 

mucize-baliklar-sivas.jpg

BU BALIKLAR İNANILMAZ 

Avusturalya'da Türk arkadaşının tavsiyesi ile doktor balıkları öğrendiğini belirten Josef Stögeer, "İnternet üzerinden araştırmalar yaptım. Araştırmalar sayesinde böyle inanılmaz bir şeyin olabileceğini düşündüm ve buraya geldim. İki gündür balıkların bulunduğu havuzlara giriyorum, kaşıntılarım azaldı faydasını görmeye başladım" dedi. 

Libya'dan gelen Abdelgaghani Abdelli ile Cezayir'li Abdel Nasar Aban ise, kaplıcaları bir programda gördüklerini vurgulayarak, "Türkiye'den araştırmalar yaptık sonra buraya geldik. Şu anda tedavi oluyoruz, hastalığımızı geçirmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Cilt güzelliğine iyi gelmesi nedeniyle bayanların da tercih ettiği Balıklı Kaplıcaları yaz kış sürekli ziyaretçi akınına uğruyor. İlk başta endişeli bir şekilde havuza giren bayanlar, daha sonra alışarak balıklarla gün boyu vakit geçiriyor. 

DOKTOR BALIKLARA HASTANE DE SEVK VERİYOR 

Dünyada bu balıkların sadece burada olduğuna dikkat çeken Doktor Orhan Bozkurt, "36 derece sıcaklığında suyumuz var. Bu su 365 gün aynı derecede bulunuyor, ısı değişmiyor. Kaplıcada dünyada hiçbir yerde olmayan iki çeşit balık türü var. Bu balıklardan birisi 20 cm'ye kadar büyüyen benekli, diğeri de yalayıcı balıklardır. Bu balıklar 20 cm'ye kadar büyüdükten sonra küçük balıklar onları yer. Dünyaca ünlenmesinin sebebi, sedef hastalığına iyi gelmesidir. Ancak cilt güzelliği, romatizma ve deride bulunan her türlü hastalığı da geçiriyor. 

mucize-baliklar-sivas-1.jpg

Bilim adamlarının araştırmalarıyla da bu tespit edilmiştir. Bizler de tedavilerini takip ediyoruz ve gözlemliyoruz Dünyanın her tarafından sedef hastaları geliyor. Sedef hastalarının yanı sıra burası bir doğal güzellik merkezi. Suyun içinde yoğun bir selenyum var. Bu da cildin kendini yenilemesini ve hastalık yapan etkenlere karşı koruma sağlıyor. Benekli sazanlar yara kabuğunu çıkartıyor, yara boşta kalıyor diğer balığımız da masaj yapıyor cildi temizliyor. Açıkta kalan cilt de selenyumlu suyla iyileşiyor. İlk defa gelenler 21 gün kür tedavisi uyguluyor. Sabah sekizde giriyorlar, on ikide çıkıyorlar, öğle ikide giriyor sonra tekrar akşam altıya kadar devam ediyorlar" diye konuştu. 

Kaplıcalara SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na bağlı hastalar, hastanelerden sevk yaptırarak tedavi için gelebiliyor. 150 odalı ve 300 yatak kapasiteli Sağlık Bakanlığı'ndan izinli otelin bulunduğu kaplıcalara her yıl binlerce sedef hastası gelmeye devam ediyor.