Bu Coşkudan Zafer Çıkar!

Bu Coşkudan Zafer Çıkar!
Bekaroğlu’nun Vicdan Hareketi olarak nitelendirdiği Rize Belediye Başkan adaylığı sürecinde son viraja girilirken, bugünkü Sevgi Yürüyüşü, Rize caddelerinde büyük bir coşkuyla yapıldı.

Seçim iritbat bürosunda toplanan yaklaşık 1.000 kişi ile birlikte sevgi yürüyüşünü gerçekleştiren Prof. Bekaroğlu, kortejle beraber Atatürk Caddesinden devam ederek, Kültür Merkezi önünden Cumhuriyet caddesi istikameti boyunca tulum ve kemençe eşliğinde yürüyerek, Sevgi Yürüyüşünü, Tuzcuoğlu Memişağa Parkında tamamladı. Coşkulu kalabalık burada horon halkası oluşturarak çoğaldıkça çoğaldı.

bekaroglu-horon.jpg

KAVGAYA SON VERMEK İÇİN GELDİM

Horon sonrası bir konuşma yapan Bekaroğlu, Rize Milletvekili Hasan Karal’ın kendisine yönelik ‘Buraya kavga etmeye geldi’ şeklindeki ithamına cevap verdi. “Rize’ye krallık yapan adam diyor ki, ‘Bekaroğlu Rize’ye kavga etmeye geldi. Hayır, ben kavgaya son vermeye geldim” diye konuşan Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, bunların kendilerine yaptığı zulümden bezdiğini ve Rize insanının değişim kararı verdiğinin görüldüğünü söyledi.

NEREDE BU PARALAR?

İktidar partisinin Rize için hazırladığı kitapçıkta, 10 yılda Rize’ye 7.2 milyar TL para harcandığının belirtildiğini hatırlatan Bekaroğlu, “Bu şehir 7.2 milyar TL harcanan bir şehir midir? Hiç öyle bir şehre benziyor mu?” diye sorduktan sonra, başta Vekil Karal olmak üzere, Belediye Başkanı Bakırcı ve partinin yerel yöneticilerine şöyle seslendi: “Ey iktidar partisinin yerel yöneticileri, nerede bu paralar, hesabını verin.”

sevgi_yuruyusu1.jpg

SAHİLDE SANAT EVİ YAPILACAK

Sevgi yürüyüşünden önce, sabah MÜSİAD yönetimi ile kahvaltıda biraraya gelen ve MÜSİAD Başkanı Mahmut Dabak’ın sunduğu ‘Rize için Uygulanabilir Proje Önerileri’ raporunu kabul eden Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, burada yaptığı değerlendirmenin ardından, Rize Güzel Sanatlar Derneği’ni ziyaret etti. Burada Dernek Başkanı bakır sanatçısı İsmet Satır’la görüşen Bekaroğlu, açıkladığı seçim beyannamesinde, yerel kültürün ve sanatın yaşatılmasının da yer aldığını söyledi. Sahilde sanat çalışmalarına yönelik bir yer yapacağını ve Rize’nin yerel kültürünü, sanatını gelecek kuşaklara taşıyacak çalışmaların yapılacağı atölyeler bulunan bir sanat evi olarak sanatçıların kullanımına vereceğini belirten Bekaroğlu, bu çalışmaların şehrin en önemli kimliği olduğunu ve yerel kültürün gelecek kuşaklara aktarılmasının belediyenin temel görevleri arasında yer aldığını ifade etti.

sevgi_yuruyusu3.jpg