Bu Da Biber Kolonyası

Bu Da Biber Kolonyası
Şanlıurfa'da 20 yıllık esans ustası, yemek kültürünün vazgeçilmezleri arasında yer alan Urfa isotundan ürettiği kolonyayı Avrupa'ya pazarlıyor.

Şanlıurfa'da 20 yıllık esans ustası, yemek kültürünün vazgeçilmezleri arasında yer alan Urfa isotundan ürettiği kolonyayı Avrupa'ya pazarlıyor. Ömer usta, Almanya, Belçika ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerinden önemli ilgi gören isot kolonyasını tüm dünya ülkelerine pazarlamayı hedefliyor.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Haşimiye Meydanı'nda esans ustası Ömer Vurmuş, Urfa isotunu kozmetik ürünlerinde kullanmaya başladı. Tarihi çarşılar bölgesinde 20 yıldır esans ticareti yapan Vurmuş, 5 yıl önce isotlu kolonya üretti. İlk olarak Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde dağıtım yapan Ömer Vurmuş, olumlu tepkilerin ardından Türkiye ve Avrupa'ya açıldığını hedefinin ise dünyaya pazarlamak olduğunu belirtti.

Şanlıurfa'da 5 yıl önce bir ilki gerçekleştirdiğini belirten Ömer Vurmuş, açıklamasında, "1965 yılından beri baba mesleğimiz olan esans ustalığını sürdürüyorum. Esansın içinde büyüdük. Birçok kolonyamız vardı. Ama neden biber olmasın. Dondurması yapılmıştı zaten. Dünyada da tanınmış biberimiz var. Bizler de bunu kolonyaya çevirdik. Baya ilgi gördük" dedi.

"ETKİSİ DİĞER KOLONYALARDAN ÇOK FARKLI"

Etkisinin diğer kolonyalardan çok daha farklı olduğunu ifade eden Vurmuş, "Ele sürüldüğü zaman öyle 3 dakika içerisinde etkisi geçen bir kolonya değil. Baya uzun süre kalıcı ve rahatsız etmeyen bir kokusu var. Biberden elde edilen yağları filtreden geçirerek bire iki oranında bitki ve çiçek esanslarını ilave ettik. Tabi büyük firmalardan da yardım aldık. Bize destek de verdiler. Bizde isot kolonyasını ürettik. Türkiye dışında Almanya, Belçika ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerinden çok önemli talepler alıyoruz. Hedefimiz de dünyaya açılmak. Müşterilerimizin birçoğu biber kolonyasını kullandıktan sonra diğer kolonyaları bıraktı" şeklinde konuştu.

(Bekir Basmacı/İHA)

Kaynak:IHA