Bu Da Hayvan Ambulansı

Bu Da Hayvan Ambulansı
Batman Belediyesince, sahipsiz hayvanlar için ambulans tahsis edildi. Ambulansta, sokakta yaralanan hayvanlara acil müdahale edilecek.

Batman Belediyesince, sahipsiz hayvanlar için ambulans tahsis edildi. Ambulansta, sokakta yaralanan hayvanlara acil müdahale edilecek.

Batman Belediyesince, Veterinerlik İşleri Müdürlüğüne "Sokak Hayvanları Ambulansı" tahsis edildi. Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, hayvanları önemsediklerini belirterek, "Hayvan rehabilitasyon merkezimizin de inşaatına başlayıp hayata geçireceğiz. Bu şehir tabi sadece insanların değil. Hayvanları da Allah yaratmış. Onların da sağlık hakkı var, yaşam hakkı var. Ben hayvanları sevmeyen insanları da sevemez diyorum. Onun için imkanlarımız ölçüsünde kentimizi her yönüyle yaşanılabilir bir kent haline getirmek için sadece vatandaşlarımız için değil, bu şehirde yaşayan hayvanlarımız için de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Modern standartlara uygun, ilimizin ölçeğine uygun modern bir hayvan rehabilitasyon merkezinin temelini bu sene atmayı planlıyoruz. Önümüzdeki baharda tamamlanmış olacak" dedi.

Ambulansta acil müdahalelerinde yapılabileceğini söyleyen Belediye Veterinerlik İşleri Müdürü Tuba Gökalp, "Batman'da sokak hayvanlarının olası yaralanmalarında acil müdahale olarak tam donanımlı ambulansımızdır. Solunum cihazı, acil müdahale masamız var. Gerekli ekipmanlarımız sterilizatör cihazımız bulunuyor. Vatandaşlar Alo 153'ü arayarak acil müdahale olarak bölgeye intikal ediyoruz. Yaralı hayvanı acil olarak muayene edip, tedavisini yapıp tekrar doğal ortamına bırakabiliriz. Bölgemizde bir ilk. Batman için bir ilk bu ambulans. Türkiye'de sanırım iki üç adet bulunuyor kısıtlı yani" diye konuştu.

Kaynak:IHA