Bu Da Karadeniz Ekspresi

Bu Da Karadeniz Ekspresi
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKKA) başlattığı "Kömüre Giden Demiryolu Projesi" kapsamında Karabük'ten trene binen 130 üniversite öğrencisi,...

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKKA) başlattığı "Kömüre Giden Demiryolu Projesi" kapsamında Karabük'ten trene binen 130 üniversite öğrencisi, tren turizmine katkı sağlamak için Zonguldak'a yolculuk yaptı.

BAKKA, Zonguldak, Bartın ve Karabük'ün mevcut turizm ve kültür değerlerini tren yollarıyla bütünleştirmek ve turizm koridoru oluşturulması amacıyla başlattığı proje kapsamında Karabük Üniversitesi'nde öğrenim gören 130 öğrenci Karabük'ten Zonguldak'a tren yolculuğu gerçekleştirdi. Karabük Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrenciler, Safran Kamp Doğa Sporları Derneği'nin de katkılarıyla sabah 07.30'da hareket eden trene binerek Zonguldak'a yolculuk yaptılar. Güzergah boyunca Karabük ve Zonguldak'ın doğal güzelliklerini de seyretme fırsatı bulan öğrencileri, Zonguldak Tren Garı'nda BAKKA temsilcileri karşıladı.

KARABÜK'TEN ZONGULDAK'A ÜÇ SAATLİK TREN YOLCULUĞU

Karabük'ten yola çıkan trende üç saatlik yolculuk süresince birbirleriyle sohbet imkanı bulan öğrenciler, yeniden tren yolculuğu yapmak istediklerini belirttiler. Tren yolculuğunda kahvaltı yapan öğrenciler, yolculuk esnasında da müzik eşliğinde oynadılar. Karabük Üniversitesi Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Miraç Şanlı, "Zonguldak'ı güzel bir şehir olarak biliyorum. Daha gitmedim ilk defa gideceğim. Böyle bir grupla gitmek nasip oldu. Gerçekten çok güzel bir duygu yaşadık. Arkadaşlarla beraber eğlenerek gideceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Safran Kamp Doğa Sporları Derneği'nin yöneticisi İbrahim Yücel ise, "Karabük'ten çıktık yola, Safran Kamp olarak 130 kişiyle geldik. Buradan müze ziyareti yapacağız. Sonrasında serbest zamanımız olacak. Buradaki mekanları dolaşacağız. 18.00 treni ile de Karabük'e geri dönüş yapacağız. Yolculuk gayet iyi geçti. Kahvaltımızı trende yaptık. Zonguldak'ı gezeceğiz. BAKKA'nın "Kömüre Giden Demiryolu" projesi vardı. Bunu da Karabük'ten Zonguldak'a biz canlandırmayı düşünüyoruz. Bunun devamını sağlamak için tekrar tren yolculuklarımız olacak" dedi.

Heyet, geldikleri Zonguldak'ta Maden Müzesi'ni ve kentin tarihi güzelliklerinin bulunduğu mekanları ziyaret ettikten sonra yine trenle Karabük'e hareket edecekler.

Bu Da Karadeniz Ekspresi

Bu Da Karadeniz Ekspresi

Kaynak:IHA