Bu da Trabzonlu'nun Görme Engelli Yolu

Bu da Trabzonlu'nun Görme Engelli Yolu
'Ahşap yangın merdiveni'nin de mucidi olan Karadenizliler'den orijinal bir uygulama daha: Görme engelliler için yapılan özel yolun sonu, belediye duvarı!

Trabzon'da görme engelliler için yapılan yolun sonu, belediye binasına çıkıyor!

Trabzon'daki yenilenen Meydan Parkı'nda görme engellileri yönlendirmek için yapılan, ayak altından hissedilebilen kılavuz yolun izleri, eski belediye binası ile parkın duvarlarında bitiyor.

Bir süre önce çevre düzenlemesi, dinlenme alanları, ışıklı havuzları ve ışıklandırmasıyla yenilenerek hizmete açılan 14 bin metrekarelik parka, görme engellileri yol boyunca yönlendiren kabartma takip ve uyarı izleri de yerleştirildi.

Ancak bu yol takip edildiğinde parkın duvarına veya park karşısındaki eski belediye binası duvarına tosluyorsunuz.

"YOLU YAPARKEN BİZE DANIŞSALARDI..."

Altı Nokta Körler Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Vedat Sayar, kılavuz yolun eksiklerini şöyle dile getirdi: "'Burada görme engelliler için yapılan bir yol var. Ama yolun sağ sol şeridi yok. Yolda öncelikle gidiş ve geliş şeritleri olması lazım. Ayrıca yolu takip ettiğinde belediyenin duvarına çarpıyorsun. Yolun başlangıcı var ama nerede bittiğini kestiremiyorsun, gidip duvara çarpıyorsun. Doğal olarak sıkıntı yaşıyoruz. Bu yolları yaparken bizlere danışmaları şarttı. Tırtıllı yollar, baston kullananlar için gerekli''

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA: AKSAKLIKLAR GİDERİLDİ

Konuyla ilgili yapılan açıklamada iki ayrı noktada ortaya çıkan aksaklıkların tamamlandığı belirtilerek, "Trabzon Belediyesi tarafından Meydan Parkı’nda görme engeliler için yapılan yürüyüş yolundaki aksaklıklar yapılan çalışmayla giderildi. Daha önce 4 bin 500 metrekare olan Meydan Parkı, 15 bin metrekare büyüklüğünde ve her yönüyle takdir edilen bir park haline gelecek.Trabzon Belediyesi Meydan Parkı dışında şehir içinde görme engeliler için toplam 15 kilometre uzunluğunda hissedilebilir zemin döşemesi gerçekleştirdi" denildi.

bu-da-trabzonlunun-gorme-engelli-yolu-1.jpg

bu-da-trabzonlunun-gorme-engelli-yolu-2.jpg