Bu görüntülerin cezası 5 bin 600 TL

Bu görüntülerin cezası 5 bin 600 TL
Bursa'da gebe inek ile yavrusunun öldürülmesine 5 bin 600 lira ceza verildi.

İnek ve yavrusunun öldürülmesine ceza

Bursa'da, bir et entegre tesisinde gebe inek ve yavrusunun öldürülme görüntüleri ortaya çıktıktan sonra, işletmeye sadece, kesim sırasında veteriner bulundurmadığı için 5 bin 600 lira para cezası kesildi.

İnternette yayınlanan ve izleyenleri ürperten kesimle ilgili olarak Bursa Tarım İl Müdürlüğü'nce soruşturma başlatıldı. Bursa Tarım İl Müdür Vekili Gürsel Günay, görüntülerin 13 Haziran 2009 gecesi saat 23.30 sıralarında çekildiğini belirterek, elde edilen bilgileri ve cezai uygulamayı anlattı. Gebe ineğin Aydın'ın Söke İlçesi'nden satın alınarak Mustafakemalpaşa'ya getirildiğini belirten Günay, “Gebe ineğin pelvis kemiği kırılınca kesime gönderilmiş. Ayrıca, hayvanın kesimden önce gebe olduğu biliniyormuş. Hayvan kesildikten sonra yavru canlı olarak alınmak isteniyor. Fakat o da can çekiştiği için sahibi tarafından acı çekmesin diye kesiliyor” diye konuştu.

Olayla ilgili olarak 'Bursam Et'e, sadece kesim sırasında veteriner bulundurmadığı için cezai işlem yapıldığını kaydeden Gürsel Günay, Gıda Kanunu'na göre işletmeye 5 bin 600 lira para cezası kesildiğini söyledi.

Gebe inek ve yavrusunun öldürülme görüntüleri geçen hafta ortaya çıkmış, görüntüler 'Facebook' başta olmak üzere video paylaşım sitelerinde yayınlanmıştı.

İLGİLİ HABERİMİZ VİDEOLU :

https://www.olay53.com/haber/boyle-vahset-gorulmedi-video-7500.htm