Bu Hastalığı Bulunanlar Dikkat!

Bu Hastalığı Bulunanlar Dikkat!
Dünyada yaklaşık 300 milyon kişiyi etkilediği tahmin edilen ciddi bir halk sağlığı sorunu olan, ülkemizde yaklaşık her 100 erişkinden...

Dünyada yaklaşık 300 milyon kişiyi etkilediği tahmin edilen ciddi bir halk sağlığı sorunu olan, ülkemizde yaklaşık her 100 erişkinden 5-7'sinde, her 100 çocuktan 13-15'inde görülen bu hastalık hakkında Rize’de bilgilendirme toplantısı yapılacak.

Rize'de vatandaşlara yönelik “Astımım kontrol altında nefesim rahat” konulu Astım hastalığı ile ilgili  bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

6 Mayıs Salı günü 12.00’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim  ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenecek bilgilendirme toplantısı için Cumhuriyet Meydanı Atatürk Büstü önünden saat:11:30 da ücretsiz servis kaldırılacak.

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi ile birlikte Türk Toraks Derneği, Türkiye Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Derneği ve Türkiye Kronik Havayolu Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı tarafından toplumda astım hastalığı hakkında farkındalığı arttırmak üzere ‘ASTIM’ konulu eğitim toplantısı gerçekleştirilecek.

Dünya Astım Günü etkinlikleri kapsamında 6 Mayıs 2014 Salı günü saat:12:00 Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirelecek olan eğitim toplantısına, Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi İmmünoloji ve Allerjik  Hastalıklar bölümünden Prof.Dr. Adile Berna Dursun tarafından "Erişkinlerde Astım" hastalığı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp  Fakültesi Farabi Hastanesi Pediatrik Alleji bölümünden  Prof. Dr. Fazıl  Orhan tarafından "Çoçuklarda Astım" hastalığı hakkında vatandaşlara yönelik bilgilendirmede yapılacak.

Bilgilendirme ve soru cevap şeklinde sunulacak eğitim toplantısına ilgililer ve tüm halkımız davetlidir.