Bu iddialar doğruysa vay halimize

Bu iddialar doğruysa vay halimize
TSK önce şehit belgesi verdi ardından da "intihar" etti diyerek bir aileyi yıktı. Savcılığa göre de o asker öldürüldü...

Elazığ Jandarma Komando Taburu'nda askerliğini yaparken önce “PKK ile girilen çatışmada şehit düştü” sonra ise “intihar etti” denilen Jandarma Komando Er Ali Yüksel'in ölümüyle ilgili inceleme başlatılan incelemede şoke eden bir sonuç çıktı.

Malatya 2. Ordu Komutanlığı Askerî Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda hazırlanan raporda, “Ali Yüksel'in kimliği henüz belirlenemeyen ve asker olmayan kişilerce öldürülmüş olma ihtimalinin kuvvetli olduğu” kaydedildi. Böylece er Yüksel'in ölümüyle ilgili üç farklı açıklama yapan askerî yetkililer böylece bir skandala imza attı.

"PKK İLE ÇATIŞMADA ŞEHİT DÜŞTÜ" DENİLMİŞTİ

Henüz 45 günlük asker iken "şehit" haberi gelen gelen Ali Yüksel için ailesine ve basına yapılan ilk açıklama Çan bölgesi Kızıltaş kırsalında arazi arama ve tarama faaliyetini yaptıkları sırada Yüksel'in “Allah korkusu olmayan biri kadın biri erkek iki teröristin iftar vakti saldırısı sonucu şehit edildiği” yönünde oldu.

Bu açıklama sonrası er Yüksel için askeri tören düzenlenmiş, Jandarma Yarbay Metin Şimşek'in başın bulunduğu bir askeri heyet cenazeyi türk bayrağına sarılı olarak Ş.Urfa'nın bir köyünde yaşayan acılı aileye teslim etmişti.

SONRA "İNTİHAR ETTİ" HABERİ

Ali Yüksel`in şehit olduğunun açıklanmasından 5 ay sonra ise Elazığ`dan Yüksel ailesine gönderilen bir yazıda er Yüksel'in aslında intihar ettiği ailesine bildirildi. Jandarma karakoluna çağrılan baba Hüseyin Yüksel`e Elazığ Askeri Savcılığı`ndan gönderilen yazı tebliğ edildi. Baba Yüksel'e askeri savcılığın gönderdiği yazıda 5 ay önce şehit olduğu açıklanan oğlu Ali Yüksel`in kendisini askerlikten elverişiz duruma getirmek için intihar ettiği, dolayısıyla kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği ifade edildi.

Bunun üzerine yıkılan baba avukatları aracılığıyla, Malatya 2'inci Ordu Komutanlığı Askerî Savcılığı'na başvurarak, “Askerlikten muaf tutulmasını isteyen bir insan nasıl olur da kalbine ateş eder. Olsa olsa daha basit bir yerini yaralamak ister. Oysa otopsi raporuna bakıldığı zaman Ali Yüksel'in kalbinin hemen üstünde iki tane mermi deliği olduğu görülüyor” diyerek itirazda bulundu. Aile ayrıca, Ali Yüksel'in cep telefonunda bulunan ve tanımadıkları üç numara ile kıta anket formları ve revir defterlerinin incelenmesini istedi.

1 AY SONRA DA DAHA FARKLI BİR AÇIKLAMA GELDİ

Bu durumdan 1 ay sonra ise ailenin yaptığı itiraz üzerine Mehmetçik Genel Müdürlüğü, er Ali Yüksel'in, “Silah kazası sonucu şehit olduğunu” belirterek, anne ve babaya ayrı ayrı olmak üzere 11 bin TL ödeme yapılabilmesi için aileden kimlik bilgileri ve bazı evraklar istedi. Evrakları tamamlayan anne ve baba, evlatları silah kazası sonucu şehit olduğu için toplam 22 bin TL tazminat aldı.

SON RAPOR İSE "ÖLDÜRÜLDÜ" DEDİ

Ancak ailenin itirazı üzerine dosyayı yeniden incelemeye başlayan askeri savcılığın son raporu gerçeği ve aynı zamanda bir skandalı ortaya çıkardı. Ailenin yaptığı itiraz sonucu cep telefon numaraları, kıta anket formu ve revir defterlerini inceleyen Malatya 2'inci Ordu Komutanlığı Askerî Savcılığı, Ali Yüksel'in intihar etmek için bir nedeninin olmadığını, ayrıca kıta anket formu ve revir defterinde de intihara neden olabilecek bir psikolojik sorununun olmadığını tespit etti.

Malatya 2'inci Ordu Komutanlığı Askerî Savcılığı, Ali Yüksel'in ölürken bir yeri işaret ettiğini, yapılan tüm araştırmalar neticesinde bunun kesinlikle intihar olmadığını ve Yüksel'in kimliği henüz belirlenemeyen ve asker olmayan kişilerce öldürülmüş olma ihtimalinin kuvvetli olduğuna dikkat çekti.

Bunların ortaya çıkması üzerine bir açıklama yapan er Ali Yüksel'in 29 yaşındaki ağabeyi Abit Yüksel, bir uzman çavuşun kendilerine bakarak ağladığını ve bir şeyler söylemeye çalıştığını ancak karşısındaki binbaşıdan korktuğunu ileri sürdü. Abit Yüksel şunları anlattı:

“Çünkü kardeşimin bazı arkadaşları, 'intihar etti' diyen binbaşıya 'ne intiharı komutanım' deyince, binbaşı onlara sert bir şekilde baktı ve askerler sustu. Binbaşıya mahkeme kanalıyla itiraz edeceğimizi söyledik. Binbaşı bize, 'amacınız nedir para mı, para istiyorsanız verelim' dedi. Aklıma kötü şeyler geliyor, acaba kardeşimi üst rütbeli bir subay mı öldürdü de bu bir sır gibi saklanıyor.”