Bu İşin Vebali Var!

Bu İşin Vebali Var!
Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, Milyonlar yağdı Rize’ye ama Rize’nin kanalizasyonu olmadığını söyledi.

Bekaroğlu, 10 yıldır Rize’yi yönetenlerin, şehrin içinden kanalizasyon akıttıklarını, bu şehrin insanına bunu reva görenlerden, en yakın mahallelere hizmet veremeyenlerden, kapatılarak Rize’ye bağlanan Gündoğdu’ya hizmet götürmelerini beklemenin hayal olacağını söyledi.

Tek derdi siyaset yoluyla zenginleşmek olan Karal’ların, Bakırcı’ların, Ayar’ların, Bayraktar’ların, Yazıcı’ların insan merkezli düşünemeyeceğini ve bunlardan hizmet beklenemeyeceğini vurgulayan Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, Rize’nin bu kent yağmacılarına ‘dur’ diyeceğine inandığını belirtti.

SİZİ GİDİ RANTİYECİLER

Gündoğdu’da vatandaşlarla sohbet eden Bekaroğlu, AKP’nin belediye meclisi aday listesine bakıldığında şehircilik, kentleşme gibi bir dertleri olmadığının hemen anlaşıldığını söyledi. AKP’nin şehircilik, Rize’ye hizmet diye bir derdi olmadığının, meclis aday listesinde şehir plancısı, mimar gibi meslek mensuplarına yer vermemelerinden anlaşıldığını, listelerinde yer alan çok sayıda müteahhidin de, belediyecilik ve hizmet yerine inşaatçılık ve rant paylaşımını hedeflediklerini gösterdiğini ifade etti. Üstelik birçoğunun hakkında kente karşı işlenen suçlar kapsamında soruşturmalar, davalar açılmış. Utanmadan bu adamlar, ‘belediyecilik yapacağız, hizmet edeceğiz’ diyorlar.

Bu kafa yapısındaki kişilere şehrin teslim edilmesinin vebali bulunduğunu da hatırlatan Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, şunları söyledi:

“Bu adamların listesine bakalım, belediye meclis adaylarına; eğer şehircilik diye bir dertleri olsaydı, bir şehir plancısı, mimar bulunurdu. Onların listesine bakın, bizim listemize bakın. Dosyası, soruşturması olan, problemli birçok müteahhit var, bizim meclis adaylarımızın hiçbirinin problemi yok. Dosyası olanlar, mahkemelik olanlar, inşaatları mahkeme tarafından mühürlenmiş olanlar var. Bir de bizim listemize bakın; şehir plancısı var mimar var, inşaat mühendisi var. Gerçekten şehir üzerine düşünecek, hizmet nasıl olurmuş, bunların hesabını yapacak insanlar… Gündoğdu yeni katılmış, bir anda beldeler yağmaya açıldı, apar topar başlandı. İnsanlar hem buruk, hem tedirgin. Gündoğdu halkı hiç merak etmesin, ben Rize’de belediye başkanı seçilirsem, hizmete en çok ihmal edilmiş arka mahallelerden, yeni bağlanan mahallelerden başlayacağım. İnsanlarla ilgili işleri çözmeye de en zayıf, en ihtiyaç duyandan başlayacağım.”

ŞEHRİN İÇİNDEN KANALİZASYONLAR AKIYOR

Rize’nin kanalizasyon sistemi olmadığını kaydeden Prof. Bekaroğlu, “Altyapı yaptık diyorlar. Milyonlar yağdı Rize’ye ama Rize’nin kanalizasyonu yok. Nereden biliyoruz; derelerin üstü açılınca baktık ki, bütün kanalizasyonlar dereye akıyormuş. Hala açık duruyor bunlar. Yaz geliyor, insanlar tedirgin. Ne yapacağız diyorlar; koku, fare, sinek. Bir de etrafı açık, çocuklar düşebilir. Bütün bunları 10 yılda yapmamış, şimdi Gündoğdu’ya hizmet götürecek. Buna inanmamızı bekliyorlar!” şeklinde konuştu.