"Bu Kurguya Bir Son Verilmesini Talep Ettik"

"Bu Kurguya Bir Son Verilmesini Talep Ettik"
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Amerika'da uygulanan bir tiyatroyu izliyoruz. ABD'li muhatabımızdan; bu kurguya ve hukuk dışı uygulamaya derhal son verilmesini,...

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Amerika'da uygulanan bir tiyatroyu izliyoruz. ABD'li muhatabımızdan; bu kurguya ve hukuk dışı uygulamaya derhal son verilmesini, Türk yargısı tarafından yakalama kararı çıkartılan FETÖ üyesi eski emniyetçinin iadesini talep ettik" dedi.

Samsun'da bir dizi ziyarette bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hukuki Araştırmalar Derneğine (HUDER) de kısa bir ziyaret gerçekleştirdi. FETÖ ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Gül, ABD Adalet Bakanı'na gönderdiği mektup hakkında konuştu. Bakan Gül yaptığı açıklamada, "Amerika'da uygulanan bir tiyatroyu izliyoruz. Hiçbir şekilde hukuki temeli olmayan bir dava bütün dünyanın gözü önünde cereyan ediyor. Bylock olduğu tespit edilen firari bir terör örgütü üyesi ve FETÖ'nün bu işlerle ilgili illegal yapılanmasına katkıda bulunan örgüt üyesini orada kollamak, orada kamu kurumları tarafından aylığa bağlanması kabul edilebilir bir şey değil. Türkiye terör örgütleriyle mücadele eden bir hukuk devletidir. Birçok terör örgütü ile mücadele ederken Ankara'nın güvenliği bütün dünya başkentlerinin güvenliği ile eşdeğerdir. Terörle mücadele bütün ülkelerin el birliği ile yapması gereken bir şeydir. Terör örgütleri ile mücadele ederken ABD'nin bir terör örgütü üyesinin maaşa bağlaması, koruması Türkiye aleyhine bir dezenformasyon ve kampanyanın öncüsü olan bir sürece sessiz kalması asla kabul edilebilir bir şey değil. Bunun bu şekilde devam etmesi telafisi mümkün olmayacak bir takım zararlar ve ilişkilerin zedelenmesine sebebiyet doğurabilir. Her ülke stratejik bir müttefik ise bu müttefikliğin gereği olarak daha hassas olması gerekir. Türkiye'nin bekasını tehdit eden terör örgütleriyle bu anlamda; güneyimizde bulunan terör örgütüne verilen destek FETÖ'ye verilen bu anlamdaki desteğin kabul edilmesi asla mümkün değil. ABD'li muhatabımızdan; bu kurguya ve hukuk dışı uygulamaya derhal son verilmesini, Türk yargısı tarafından yakalama kararı çıkartılan FETÖ üyesi eski emniyetçinin iadesini talep ettik. FETÖ elebaşı Gülen'inde iadesini bir kez daha gündeme getirerek yazılı mektupla istedik" diye konuştu.

Bakan Gül Samsun'daki programının ardından Ankara'ya hareket edecek.

(Kenan Akyüz-Erdi Demür/İHA)

Kaynak:IHA