Bu Ne Biçim Lig Böyle Kimse Süper Ligi İstemiyor!

Bu Ne Biçim Lig Böyle Kimse Süper Ligi İstemiyor!
Bank Asya 1. Ligde 26. hafta karşılaşmaları tamamlandı. Zirvede yer alan takımların haftalardır kaybettikleri puanlar Çaykur Rizespor için yeniden ümit ışığı doğurdu!

Üç hafta öncesine kadar ilk iki şansını yeşil çimlere gömen Çaykur Rizespor haftalar ilerledikçe zirvedeki takımların üst üste kaybettikleri puanlarla yeniden iddialı konuma geldi.

Son 8 haftasına girilen Bank Asya 1. Ligde 5. sıradaki Çaykur Rizespor, lider Elazığspor'un 8 puan gerisinde bulunurken ikinci sıradaki Kasımpaşaspor ile arasındaki puan farkı ile play-offu hedefleyen ancak play-off sınırının dışında kalan takımla arasındaki puan farkı sadece 6. Zirvede her hafta sürpriz sonuçların alındığı 1. Ligde Süper Lig hedefindeki takımlar adeta birbirlerine Süper Lig fırsatını sunuyor ancak hiçkimse Süper Lig biletini almak istemiyor! Sezon başı Süper Ligi hedefleyen ancak özellikle evinde kaybettiği sürpriz puanlarla ilk ikiyi zora sokan Çaykur Rizespor, zirvedeki takımların rakiplerine ikram ettikleri puanlarla aradaki puan farkını kapatıp tekrar ilk iki için iddialı konuma geldi.

Üç hafta öncesine kadar lider Elazığspor'un 11, ikinci sıradaki Kasımpaşa'nın ise 9 puan gerisinde bulunan Çaykur Rizespor, deplasman geleneğini sürdürerek Konyaspor'a bu sezon evinde TKİ Tavşanlı Linyitspor'dan sonra mağlubiyet acısını yaşatan ikinci takım ünvanını elde ederken Konyaspor'un ise 23 hafta sonra evinde aynı acıyı ikinci kez yaşamasını sağladı. Yeşil Mavililer ayrıca bu sezon evinde oynadığı 13 karşılaşmada 4 gol yiyen Konyaspor'a birden çok gol atan ilk takım olurken rakip filelere neredeyse 13 maçlık golü bırakıyordu. Yeşil Beyazlılar 18. haftada  Kasımpaşa'ya karşı 3-1, 23. haftada ise Kartalspor'a karşı 3-2 kaybettikleri İstanbul deplasmanları sonrasında Çaykur Rizespor karşılaşmasında kalesinde gördüğü 3 golle lider Elazığspor ile beraber 19 golle ligin en az gol yiyen ekibi konumunda bulunurken, bu sezon kalesinde 3. kez 3 golü bir arada gördü.

Ligde zirve ateşi takımları iyiden iyiye sararken play-off sınırında 6. sırada bulunan 38 puanlı Boluspor ile 12. sıradaki 33 puanlı Karşıyaka ile arasındaki puan farkının sadece 5 olması ligde her hafta daha zorlu karşılaşmaların oynanacağının sinyalini veriyor.

Kalan 8 haftada 12 takım Süper Lige yükselecek 3 takım arasında yer almak için zorlu bir mücadele içinde bulunacak. Ancak aynı zorlu mücadeleyi ligin dibinde yer alan takımlar için söylemek biraz güç. Zira ligin son 3 sırasında yer alan Giresunspor, Sakaryaspor ve İstanbul Güngörenspor'un bu hafta da rakiplerine kaybetmeleriyle küme düşme potasında rakipleriyle aradaki puan farkının açılması bu takımların gelecek sezonda da Bank Asya 1. Ligde oynama şanslarını zayıflatıyor.

İşte bu hafta ligde alınan toplu sonuçlar ile puan durumu ve gelecek haftanın programı:

26. HAFTA TOPLU SONUÇLAR

Kartalspor-Karşıyaka : 2-0

Elazığspor-Gaziantep B.B.Spor: 0-1

Bucaspor-İ.Güngörenspor: 2-1

Konyaspor-Çaykur Rizespor: 1-3

K.Erciyesspor-Boluspor : 1-2

TKİ Tavşanlı Linyitspor-Giresunspor: 2-0

Kasımpaşa-Akhisar Belediye Gençlik ve Spor: 1-2

Göztepe-Adanaspor: 1-0

Denizlispor-Sakaryaspor: 4-0

26. HAFTA PUAN DURUMU

26.-hafta-puan-durumu.20120318213533.jpg

27. HAFTA PROGRAMI

27.-hafta-programi.20120318213847.jpg

28. HAFTA PROGRAMI

28.-hafta-programi.jpg