Bu Porto SİLİNDİR gibi

Bu Porto SİLİNDİR gibi
UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final ilk maçında Porto ilk yarısını 1-0 yenik kapadığı maçın ikinci yarısında müthiş bir geri dönüş sergileyerek Villarreal'i 5-1 mağlup etti.

Portekiz temsilcisi çeyrek finalde Spartak Moskova'yı 5-1 ve 5-2'lik skorlar la yenerek yarı finale yükselmişti. Villarreal kalesine de beş gol gönderen Porto bu skorla final için büyük bir avantaj yakaladı.. Kolombiyalı yıldız, attığı 4 golle maça adeta damgasını vurdu...

Avrupa Ligi'nde Porto adım adım İrlanda'ya doğru gidiyor. Dragao Stadı'nda Villarreal'i konuk eden Porto geriye düştüğü maçı muhteşem ikinci yarı performansıyla çevirmesini bildi. 4 gol  atan Falcao, İspanyolları dağıttı, geçti. Yarı finalin diğer ayağında da iki Portekiz ekibi karşılaştığı için Porto'nun da finale çıkması halinde kupa Akdeniz ülkesinde kalacak.

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Porto, Villarreal'i 5-1 mağlup ederek final yolunda büyük avantaj yakaladı. Ev sahibi Porto ilk yarıda daha baskın oynayan taraf olmasına rağmen net pozisyonlara giren konuk Villarreal oldu. İspanyol devi özellikle İtalyan yıldızı Rossi ile girdiği iki net fırsatı değerlendiremedi. Portekiz temsilcisi ise İspanyol duvarını aşmak için uzak şutları tercih etti ancak istediği isabeti sağlayamadı. İlk yarının sonlarına doğru oyunda dengeyi sağlayan Sarı Denizaltı Cani'nin 45. dakikada attı golle devreyi 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya daha etkili başlayan Porto beraberlik sayısını erken buldu. 48. dakikada Falcao kendisine yapılan penaltıyı gole çevirdi ve skoru eşitledi. Avrupa Ligi'nde 12. golünü kaydeden Güney Amerikalı yıldız krallıktaki yerini sağlamlaştırdı. Baskısını iyice artıran Portekiz Şampiyonu 62. dakikada öne geçti. Sağ kanattan cezasın giren Guarin ekmeğini taştan çıkardı. Guarin'in ilk vuruşunda Lopez'i topu çeldi ama topu ikinci kez önünde bulan Kolombiyalı oyuncu kafa vuruşuyla ağları havalandırdı. Rüzgarı arkasına alan Porto 68. dakikada farkı ikiye çıkardı. Hulk'un ortaya çevirdiği topu gol makinesi Falcao boş filelere yolladı.

75. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Falcao  Dublin'deki finale şimdiden rezervasyon yaptırmış oldu. 90. dakikada Falcao maçın skorunu ilan etti: 5-1

Bu maçın rövanşı önümüzdeki hafta El Madrigal Stadı'nda yapılacak.

AVANTAJ BENFICA'DA

UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde iki Portekiz temsilcisini karşı karşıya getiren maçta Benfica, sahasında ağırladığı Braga'yı 2-1 mağlup ederek, 5 Mayıs'ta oynanacak rövanş öncesi avantaj elde etti.

Benfica'nın sahasında oynanan maçta ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 50. dakikada Jardel Nivaldo ile 59. dakikada Oscar Cardozo kaydederken, Braga'nın tek sayısı 53. dakikada Vandinho'dan geldi.

Finale çıkacak takımı belirleyecek rövanş mücadelesi, 5 Mayıs'ta Braga'nın sahasında oynanacak.