"Bu Proje, Türk Sanayisinin Eşik Atlamasıdır"

"Bu Proje, Türk Sanayisinin Eşik Atlamasıdır"
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil projesine ilişkin, "Bu proje, Türk sanayisinin eşik atlamasıdır" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil projesine ilişkin, "Bu proje, Türk sanayisinin eşik atlamasıdır" dedi.

Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü İmza Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Törende yer alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Hakkari ve Tunceli'deki çatışmalarda hayatını kaybeden 8 şehidimize Allah'tan rahmet diledi. Açılış konuşması kapsamında, yerli marka otomobil projesinin, otomobil markası oluşturmanın çok ötesinde bir anlam ve önem taşıdığını ifade eden Bakan Özlü, "Bu proje, Türk sanayisinin eşik atlamasıdır. Sanayimizin 4.0'a transformasyonudur. Türkiye'nin otomobili projesi, sanayimizin dijital dönüşümüdür. Bu proje; otonom sistemler, yürüyen yazılımlar, büyük veri, yapay zeka ve enerji depolama teknolojileri demektir. Sanayi 4.0'ın bütün unsurlarına dokunan Türkiye'nin otomobili projesi, Türk sanayisinin teknolojide sıçrama yapması demektir" şeklinde konuştu.

"BU İMZALAR BİZİ DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİ OLMA HEDEFİNE YAKLAŞTIRACAKTIR"

Yerli marka otomobilin otomotiv sanayindeki bütün yeniliklere, dijitalleşmeye, dönüşüme, yazılımlara, taleplere ve trendlere cevap verir nitelikte olacağını belirten Özlü şu şekilde devam etti:

"Türkiye'nin otomobilinin fazlası olacak, eksiği olmayacaktır. Çıtamız yüksek, hedefimiz büyüktür. Sadece iç pazarda değil, dış pazarlarda da göz dolduran, farkındalık oluşturan bir marka ve küresel bir başarı hedefliyoruz. Türkiye'nin yerli marka otomobili için küresel ölçekte incelemeler yaptık, etütler, raporlar, analizler hazırladık. Gördük ki, Türk otomotiv sanayinin çok güçlü bir altyapısı var, ana ve yan sanayi var, tasarım ve üretim mühendisleri var, tecrübesi var. Ama hepsinden önemlisi, kararlı bir siyasi irade var. Ancak özel sektörün, bu konuda ciddi bir motivasyona ihtiyacı vardı. Cumhurbaşkanımızın kararlı tutumu sayesinde motivasyon kazandık, inandık ve bugünlere geldik. Sizin talimatlarınızla, aynı masanın etrafında buluştuk ve yerli otomobili, bir milli proje ve görev olarak ele aldık. Allah'a şükürler olsun ki, güven veren, güçlü, uyumlu, aynı hedefe kilitlenmiş bir girişimci grubuyla bugün yola çıkıyoruz. "Ben varım" diyen girişimcilerimizi, proje kapsamına dahil ettiğiniz için size ayrıca şükranlarımı arz ediyorum. İyi yetişmiş, vatansever ve işinin uzmanı tasarımcılarımız, mühendislerimiz ve teknisyenlerimiz, bugün büyük bir heyecan içindeler. Herkes bu sürece katkıda bulunmak, bu binaya tuğla koymak için büyük bir heyecan duymakta. İstanbul Teknik Üniversitesinde otomotiv doktorası yapmış bir mühendis olarak, ben bu heyecanın ne demek olduğunu yakından biliyorum. Bugün sizin huzurunuzda atılacak olan imzalar, milli ve yerli sanayimizi daha da ileri taşıyacaktır. Bu imzalar bizi, dünyanın en büyük 10 ekonomisi olma hedefine ve 2023 vizyonumuza bir adım daha yaklaştıracaktır. Bu milli hedefe, "ben varım" diyerek niyet beyan eden ve birazdan bu işbirliğine imza atacak olan girişimci grubuna, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı'na teşekkür ediyorum. Çıktığımız bu yolda; verdiğiniz sınırsız destek, büyük moral ve himayeleriniz için; zat-ı alinize bir kez daha şükranlarımı ve saygılarımı arz ediyorum."

(Enise Vural - Derya Yetim - Yağmur Yıldız /İHA)

Kaynak:IHA