Bu restleşme CHP'den kelle alır!

Bu restleşme CHP'den kelle alır!
Onur Öymen söylediklerinin yanlış anlaşıldığını söyledi ama CHP'den art arda "Öymen gereğini yapsın" sesleri yükseldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in  'Dersim İsyanı'yla ilgili ettiği laflar parti içinde de rahatsızlık yarattı.

Kılıçdaroğlu ve Tekin Öymen'i "gereğini yapmaya" çağırdı. Öymen'den ise karşı yanıt geldi: "Gereğini yapıyorum zaten, Atatürk'e sahip çıkıyorum" Öymen Kılıçdaroğlu'nun arkasından konuştuğunu da ima etti!
 
Bu tartışmanın CHP'nin içinden muhakkak bir 'kelle alacağı' Ankara kulislerinde hemen kulaktan kulağa dolaşmaya başladı.
 
Şimdi bu  ismin Öymen mi ya da Kılıçdaroğlu mu olacağı belirsiz!

ÖYMEN'E İSTİFA ÇAĞRISI
 
Kılıçdaroğlu, Dersim isyanları ile ilgili açıklaması nedeniyle parti genel başkan yardımcısı Onur Öymen'i  istifaya davet etti. Öymen ise bu çağrıya olumlu yanıt vermeyeceği mesajını verdi. 

Öymen'i istifaya davet eden sadece Kılıçdaroğlu değildi. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'den de Öymen için aynı teklif geldi: "Öymen gereğini yapsın!"

Tunceli'de konuşan CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, Dersim isyanları ile ilgili açıklaması nedeniyle parti genel başkan yardımcısı Onur Öymen'i bir an önce gereğini yapmaya davet etti.

İSTİFAYI DÜŞÜNMÜYOR

Öymen, "Kılıçdaroğlu'nun çağrısı için ne diyorsunuz?" sorusuna çok net yanıt verdi:

"Sayın Kılıçdaroğlu görevinin gereğini yapsın" dedi. Ben de görevimin gereğini yapıyorum. Atatürk'e sahip çıkıyorum."

Öymen bu süreçte Sayın Baykal'la bir görüşme yapıp yapmadıklarıyla ilgili soruya ise, "Biz sık sık tabi görüşüyoruz. Bir istifa isteme söz konusu değil. Böyle bir şeyi de beklemiyorum" yanıtı verdi.

YÜZÜME SÖYLEMEDİ

Öymen'in son sözü ise bir istifanın söz konusu olmayacağını ortaya koydu. Öymen kendinden çok emin bir şekilde, "CHP'de hiç kimse Atatürk'e sahip çıktı diye istifaya davet edilmez" dedi.

Onur Öymen Kılıçdaroğlu ile yüzyüze görüştüğünü, ancak bu konuda kendisine tek bir kelime bile söylemediğini sözlerine ekledi.