Bu Rizespor Adamı Hasta Eder

Bu Rizespor Adamı Hasta Eder
Bank Asya 1. Ligi ekiplerinden Yeşil Mavili Çaykur Rizesporumuz hafta sonu kendi sahasında zayıf rakibi Hacettepe'ye puan kaptırınca taraftarını isyanın eşiğine getirdi.

Tepki gösterdiler aldıramadılar. Seslerini duyurmaya çalıştılar başaramadılar. Yönetime seslendiler seslerini duyuramadılar. Ne yaptılarsa her çabaları boşa çıktı. Oysa onlar Rizespor için vardılar...

Lige fırtına gibi bir başlangıç yaptıktan sonra önce duraklama daha sonra da gerileme dönemine giren Çaykur Rizespor taraftarını içerde dışarda üzmeye devam ediyor. Ligin son iki maçını Rize'de oynayan ve bu iki maçtaki rakiplerin ligde son iki sırayı alan ekipler olmasına rağmen rakiplerine cömertce davranan Çaykur Rizespor'un bu cömertliği taraftarını isyan etme noktasına getirdi. 

Çaykur Rizespor'umuzun bu başarısızlığını içlerine sindiremeyen taraftar gruplarından Mekansızlar adına Şaban Meral yaptığı yazılı açıklamada isyanlarını şu şekilde dile getirdi: ''RİZESPOR TÖKEZLEDİ AMA BİZ MEKANSIZLAR OLARAK MAÇ ÇIKIŞI PROTESTO YAPACAK KADAR BİLE DEĞER VEREMEDİK.'' ve Rizespor'un candamarlarından mekansızlar isyanın eşiğine geldi. Evet sahada seyredenler her şeyi gördü. Seyredemeyenlere de biz söyleyelim. Bundan önceki maçlarda neler yaşandıysa aynı durum aynen devam ediyor.

Ligin ilk yarısının son periyodunda oldukça kötü günler geçiren Rizespor'un ikinci yarıda yapacağı transferler ve teknik heyet değişikliği ile lige damga vurması bekleniyordu. Bugün görüldü ki takvim yapraklarının haricinde değişen hiçbir şey yok.

mekansizlar-1.jpg

Rizespor taraftarından koparılmış, takımın sahibi kim belli değil. Başı nerde dibi nerde bilen yok. İstanbul’dan birileri lütfedip gelip Kulübü yönetecek. Böyle bir anlayışla bu işlerin yürümesi mümkün değil. Uzaktan kumanda ile olmuyor bu işler.

Yönetim belki çok iyi niyetlerle bir şeyler yapmaya çalışıyor ama görülüyor ki olmuyor veya beceremiyorlar. Rizepor taraftarının hiçbir zaman bu kadar sahipsiz ve adam yerine konmadığı bir dönemi hatırlamıyorum. Yönetimin bu noktada taraftara ne söyleyeceğini çok merak ediyorum. Sözüm ona transfer yapmış, Süper Ligi hedeflediniz. Gerçekten Süper Lig hedefiniz yoksa bunu açık açık söyleyinde taraftarda ona göre rahat bir nefes alsın.

Ligde iddialı olduğunuzu hergünkü söylemlerinizde belirtiyorsunuz ama yaptığınız işlere bakınca insan şaşırıyor. Yaptıklarınızla söylemleriniz birbirini tutmuyor. Süper Lig hayaliyle oluşturduğunuz Rizespor sahada çok kötü saha dışında da iyi olduğunu düşünmüyoruz. İyi olsaydı mutlaka saha içine yansırdı.

Teknik heyete hiç sözümüz yok. Eldeki malzeme bu kadar. Oktay-Hasan ikilisinin de günahına boşuna girdiniz. Bu kadro ile bundan iyisi olmaz. Ustaya 10 kilo patates verip menüde DÖNER istemek olmaz. Hasan Yiğit hala bu takımda oynayabiliyorsa gerisini siz düşünün.

Artık bu yıl olay bitmiştir. Süper Lig iddiasını hergeçen gün kaybeden Rizespor bundan sonra tribünlerde 500 seyirciden fazlasını bulamayacaktır. Sayın yönetim gelsin turuncu koltuklarda yarattıkları eserlerini bundan sonra kendileri seyretsinler. MEKANSIZLAR bile maç sonrası artık maça gelecek bir görüntü vermiyordu. Çünkü Rizelinin bu azaba artık dayanacak gücü kalmadığı gibi Mekansızların da kalmamıştır. O kadar kalmamış ki tribünlerden çıkarken bile takımı protesto etmeye değer bulmamıştır.