Bu Röportaj "Kaza"yla Oldu!

Bu Röportaj "Kaza"yla Oldu!
Taraf muhabiri Fırat Alkaç’ı taşıyan araç, Rize’nin Ovit Yaylası’na çıkarken, bir otomobile arkadan çarptı. Aracın etrafını birden bire Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in korumaları...

Taraf muhabiri Fırat Alkaç’ı taşıyan araç, Rize’nin Ovit Yaylası’na çıkarken, bir otomobile arkadan çarptı. Aracın etrafını birden bire Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in korumaları sardı. Alkaç’a da aracının tamponu yamulan Bakan’la söyleşi yapmak kaldı.

Alkaç, yaşananları şu şekilde aktardı: Erzurum’dan Rize’nin Ovit Yaylası’na giderken şoförümüzün teybe koyduğu kasette çalan Karadeniz türkülerine eşlik ediyorduk. Sağ tarafta bir kalabalık gördük. ‘Bakalım’ derken, önümüzdeki bir araca hafifçe arkadan çarptık. Birden bire etrafımızı koruma görevlileri sardı. Çarptığımız araç referandum çalışmaları kapsamında bölgede bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e aitti. Bakan o sırada bir evde referandumu anlatıyormuş. Daha sonra Bakan’la biraraya geldik. Ben biraz mahçup: “Bakanım biz size çarptık dedim” Bakan bizi affetmekle kalmadı, bu röportajı verdi.

Paketi inceleyen ‘hayır’ demez

Bakan Şimşek, Ovit Yaylası’nda misafir olduğu köyde Anayasa paketiyle ilgili ev toplantıları yapıyordu. Şimşek, “Misafir olduğum köy evlerinde, restoranlarda garsonlar dahil herkese bilgi vermeye çalışıyorum” dedi.

Şimşek paket hakkında yeterli bilgiye sahip kimsenin ‘hayır’ diyemeyeceğini belirterek şöyle konuştu: “İnsanlar kadınlara, özürlülere, yaşlılara ve yetimlere yönelik pozitif ayrımcılığa karşı çıkar mı? Çocuk istismarının önlenmesine, fişlenmenin engellenmesine, sendikal hak ve özgürlüklerin genişlemesine, askerî mahkemelerin sivilleri yargılayamamasına ve kamu denetçiliği sisteminin kurulmasına karşı çıkar mı?”

Paketteki diğer maddelerden de söz eden Şimşek, muhalefetin HSYK’nın yapısındaki değişiklik hakkındaki eleştirilerinin de yersiz olduğunu belirtti. “HSYK’nın kendi bütçesi bile yok” diyen Şimşek, değişiklikle bu eksikliklerin giderildiğini ifade etti.