Bu Sefer Yedirmeyiz

Bu Sefer Yedirmeyiz
Hamamözü Kaymakamı Rize Çayelili Kadir Güntepe’nin 3 hafta boyunca yoğun aramaları sonucunda ulaşamadığı Spor Genel Müdür Vekiline yazdığı mektup ulusal ve görsel medyada büyük ses getirdi.

Halkın büyük bir çoğunluğu mektuba tam destek verirken, çok küçük bir kesimden farklı ses çıktı. Bu kesimde yaptığımız araştırmalara göre daha çok malum müdürün avukatlığını yapmaya ona yaranmaya çalışan yakın çevresinden başka kimse değildi. Bizim bu konuda duruşumuz gayet nettir ve genç kardeşimizin sonuna kadar arkasındayız.

Gelecek Vadeden Bir Kardeşimiz

Yaptığımız araştırmalara ve kişisel sitesinden aldığımız bilgilere göre kaymakam Kadir Güntepe Hamamözü gibi küçük bir yerde “Devletin Selamı Var”, “Kaymakamı Geç Bilgisayar Seç”, “Veli Karnesi” ve”Su Sayacı Timi” gibi farklı ve orjinal projeler üretmeye çalışan gelecek vadeden bir kardeşimiz. Daha mesleğin başında son derece haklı olduğu bir davadan dolayı soruşturma geçirmesi hem meslektaşınızın heyecanını öldürecek hem de soruşturmayı yapan kişi ve kurumları yıpratacaktır. Çünkü bir tarafta ilçesine hizmet götürmek için 3 hafta boyunca Gen Müd. Vekiline ulaşmaya çalışan genç bir kaymakam diğer tarafta ise onu muhatap kabul etmeyen genel müdür var. Mağdur pozisyonunda olan kaymakamın soruşturma geçirmesi özellikle son zamanlarda valileri bilinçli bir şekilde yıpratmaya çalışan bir kısım medya tarafından aleyhte kullanılabilir.

Bakanlığın Ve Mesleğin İtibarını Yükseltmiştir

Bu noktada aklı selim’le hareket edip kişi ve kurumları yıpratabilecek girişimlerde bulunulmaması gerekir.

Bütün bunlar haricinde yazılan açık mektupta hem Valiyi hem İçişleri Bakanlığı’nı hem de Hükümet’i zorda bırakabilecek hiçbir açıklama da olmamıştır. Tam tersine kaymakam valisinin ciddi desteklerini mektubunda yazmıştır. Aynı şekilde

Ben bir mülki idare amiriyim ve kendi mülki sınırlarım içinde en yüksek devlet memuruyum ve temsil makamıyım. Biz mülki idare amirleri İçişleri Bakanlığı’nın bizlere verdiği devlet terbiyesi ve “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” felsefesiyle vatandaşımıza hizmet vermeye çalışıyoruz.

“Kenar-ı Dicle’de bir kurt aşırsa koyunu, gelir de adli ilahi sorar Ömer’den onu” düsturu ile darda zorda kalmış, garip gureba, dul, yetim öksüz bütün vatandaşlarımızın ellerinden tutuyoruz.

Dili, ırkı, inancı ne olursa olsun fakir-zengin ayrımı yapmadan makam kapılarımızı sonuna kadar herkese açıyoruz.

cümleleriyle hem İçişleri Bakanlığı’nın hem de Mülki İdare Mesleğinin milyonlarca liralık bütçelerle yapılamayacak PR’ını (Public Relation) birkaç cümleyle son derece veciz bir şekilde yapmış ve bunu bütün ulusal kamuoyuna duyurmuştur. Son noktada ise son 15 yıldaki devlet algısındaki değişime vurgu yaparak meselenin hükümet sorunun olmadığını genel müdürün tavrından dolayı kişisel bir sorun olduğunu söylemiştir.

Soruşturma Yapan Kişi Ve Kurumlar Yıpranabilir

Bütün bu yazılanların ışığında kaymakama açılacak herhangi bir soruşturma hem meslek mensuplarını küstürecek, mia’nın amirlerine ve bakanlığına olan saygısını ve itimadını azaltacak hem de soruşturmayı yapan kişi ve kurumları kamuoyu nezdinde ciddi bir şekilde yıpratacaktır. Bu nedenle hem valiye, hem bakanlığa düşen meslek mensubuna sahip çıkmaktan, arkasında dimdik durmaktan başka birşey değildir.

Daha önce benzer olaylarda meslek mensuplarını yıpratan soruşturmalar olduğu düşünüldüğünde, ulusal kamuoyuna yansıyan bu meselede genç kardeşimizin sonuna kadar arkasında olduğumuzu bilmesini isteriz.

İLGİLİ HABERİMİZ

Rizeli Kaymakamdan Oflu Genel Müdüre "Padişah Mısın" Tweeti

Kaynak:mulkiamir.com