“Bu Sezon İçin Kar Diyebileceğimiz Galibiyetler Aldık”

“Bu Sezon İçin Kar Diyebileceğimiz Galibiyetler Aldık”
TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene, Beşiktaş'a karşı aldıkları galibiyete ilişkin yaptığı değerlendirmede, "3 tane maç kazandık, 2 tane geçen sene bizim...

TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene, Beşiktaş'a karşı aldıkları galibiyete ilişkin yaptığı değerlendirmede, "3 tane maç kazandık, 2 tane geçen sene bizim üzerimizde ligi bitirmiş takımı yendik. O anlamda bu sezon için kar diyebileceğimiz galibiyetler" dedi.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde sahasında Beşiktaş Sompo Japan ile karşılaşan TOFAŞ, salondan 83-79 galip ayrıldı. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene, "Çok kaliteli bir takımı yendik. Bizim oyuncular için de Morgan olsun, Henry olsun onlar için de enteresan bir maçtı. Onların da bu maçtan ders çıkarabilecekleri şeyler var. Çünkü Beşiktaş ligimizde bu tip basketbolu oynayan tek takım. O yüzden onlara karşı oynarken, ne kadar konuşsak da anlatsak da sahadaki şeyi anlamakta zorlanıyor oyuncular ama oyuncuların oyun hafızası var. İnanıyorum ki bu tip rakiplere karşı oynadığımızda daha az hata yapacaklar. Bizim için zor bir gündü. Oyunda kalmak için iyi bir savunma yapmamız gerektiğini biliyorduk. Biz de pres yapmalı, baskılı oynamalıydık. 3 tane maç kazandık, 2 tane geçen sene bizim üzerimizde ligi bitirmiş takımı yendik. O anlamda bu sezon için kar diyebileceğimiz galibiyetler ama hayat bitmiyor. Öylesine hızlı akıyor ki şimdi önümüzdeki hafta iki tane önemli deplasman var. Crocker yeni iyileşiyor, Caner, Kadir daha gelmedi. Morgan, 2 gündür antrenman yapmıyordu, o da önemli bir karakter bizim için. İnşallah önümüzdeki haftalarda diğer oyuncuların da takıma katılmasıyla enerjimizin yükseleceğini düşünüyorum. Yavaş yavaş enerjimiz düşmeye başlıyor. Taraftarımıza da teşekkür ederim" dedi.

(Mesut Alan/İHA)

Kaynak:IHA