Bu Sezon Play- Off Yok

Bu Sezon Play- Off Yok
Türkiye Futbol Federasyonu, 2012-2013 futbol sezonunun 34 hafta olacağını açıkladı... Kimseyi memnun etmeyen play- off sistemi, yeni sezonda olmayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu, yeni sezonda Play-Off sistemininin olmayacağını resmen açıkladı. Spor Toto Süper Lig'de 2012-2013 sezonunda geçerli olacak olan Süper Lig Statüsü yürürlüğe girdi. Lig, eskiden olduğu gibi çift devreli lig usülü ile oynanacak. 18 takımlı Süper Lig'de sezon sonunda 16, 17 ve 18'inci sıradaki takımlar bir alt lige düşecek.

ÇİFT DEVRELİ LİG USULÜ

TFF'nin internet sitesi üzerinden duyurulun yeni statünün 11. maddesindeki "Kupa ve Madalyalar" bölümünde "TFF tarafından belirlenecek esaslar çerçevesinde Spor Toto Süper Lig müsabakaları sonunda birinci olacak kulübe şampiyonluk kupası verilir" ifadesi yer aldı. Ayrıca 3. maddedeki "Müsabaka Sistemi" bölümünde de "Süper Lig, 18 takım arasında çift devreli lig usulüne göre oynanır" denildi.

"PLAY- OFF BAŞIMIZA DÜŞMÜŞ BİR TAŞ"

Geçen sezon 34 haftalık Lig Grubu maçlarının ardından ilk 8 sırayı alan takımların katıldığı Süper Final karşılaşmaları, başta Galatasaray olmak üzere bazı kulüplerin de tepkisine neden olmuştu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Play-Off sistemi için şöyle demişti: "İnşallah bundan sonra böyle bir sıkıntıyla karşılaşmayız. Play-Off, sporun, yarışmanın, ligin keyfini kaçıran bir faktör. Bundan bir an evvel kurtulmamız lazım. Önümüzdeki senelerde biz Galatasaray olarak Play-Off'u yaşamak ve görmek istemiyoruz. Federasyonun da bu konuda gerekli duyarlılığı
göstereceğine inanıyoruz"

Kulüpler Birliği Başkan vekili Hasan Akıncıoğlu da yayıncı kuruluşun yeni sezon için Play-Off yerine uygulanacak sistem hakkında bir taslak sunduğunu belirtmişti.