Bu Sözler Rize'de Kıyameti Kopartır!

Bu Sözler Rize'de Kıyameti Kopartır!
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Rize Şube Başkanı Mehmet Emin Dilsiz'den gündeme bomba gibi düşen sözler... Rizeli siyasetçilerimiz kendi ceplerini doldurmanın peşinde...

Anadolu Aslanları (ASKON) Rize Şube Başkanı Mehmet Emin Dilsiz yaptığı yazılı açıklamada Rize için olmazsa olmaz olan Ovit Tüneli'ne henüz bir çivi çakılmayışının Ovit Tüneli'nin gündemden kaldırılmasının göstergesidir dedi. Başkan Dilsiz Rizeli siyasetçilere de ağır ithamlarda bulunarak kendi ceplerini doldurmanın peşinde olan siyasetçilerimiz Ovit'e duyarsız kalıyorlar  sözleriyle yeni bir tartışmanın başlayacağının sinyalini verdi.

İşte Askon Rize Şube Başkanı Mehmet Emin Dilsiz'in yazılı açıklaması :

Ovit tünelini projesinin bölge ve ülke ekonomisine kazançları çok fazladır, ülkemiz petrol ithal eden bir ülke olduğundan Ovit tüneli ile müthiş bir akaryakıt tasarrufu olacaktır. Önümüzdeki yıllarda İran İslam Cumhuriyeti ile ticari ilişkilerin artacağı düşünülürse ki yapılan anlaşmalar bunu gösteriyor bu tünelin bir an önce başlanıp bitirilmesi gerekmektedir. İkinci olarak Ovit tünelinin siyasi faydaları da büyüktür doğu ve güneydoğu Anadolu’nun Karadeniz bölgesine entegresi hızlanmış olacak bu bölgede yaşayan kürt kökenli vatandaşlarımızın ülkesine, milletine bakış açısı değişecektir.

Bu projenin yıllarca tartışıldığı halde yatırım programına alınmayışının sebebi bizce Rizeli siyasetçilerin konuya duyarsız kalmalarıdır. Rize Milletvekilleri halkımızın ve bölgemizin yararına olacak bu projeyle ilgilenmeyip kendi ceplerini doldurmanın gayreti içinde olmuşlardır. Malumunuz Rizeli işadamımız Talip Kahraman Bey tünelin yapım masraflarını üstlendiği halde 4 yıldır neden bir çivi çakılmadığını anlamak mümkün değildir. Talip Kahraman Bey’e Allah sağlıklı uzun ömürler versin. Talip Bey’in sağlığında bu tünelin yapılacağı ümidini taşıyoruz, diğer türlü bu tünelin yapımı bazı lobiler tarafından ekonomik olmadığı iddia edilerek gündemden kalkacağı endişesini taşıyoruz.

Bu dev projenin hayata geçirilmesinin tek bir yolu vardır hükümetimiz Talip Kahraman bey’e Devlet Övünç madalyası vererek Talip bey onere edilmeli ve protokol yapılarak bismillah diyerek çalışmalara hemen başlanılmalıdır. Rize ASKON olarak Rize Valimiz Seyfullah Hacımüftüoğlu ile bu konuyu detaylı görüşmemizde vermiş olduğu desteği görmek bizleri umutlandırmıştır. 3-4 Ekim 2009 Ankara’da yapmış olduğumuz 4. divan toplantımızda konuyu gündeme getirerek genel merkezimizden bu konuda destek ve hükümet nezdinde çalışma sözü aldık.

Son söz olarak; kamuoyu desteği var, sayın valimizin desteği var, işadamımız Talip Kahraman bey’in maddi ve manevi desteği var da acaba Rizeli başbakanımızın siyasi desteğimi yok bunu düşünmek bile istemiyoruz. Bu iş böyle sürüncemede kalırsa halkımız ve bizler bu kanaate varırız, bunun hesabını da halkımız sandıkta görür kanaatini taşımaktayız.