Bu Ürünleri Satıyorsanız Yandınız Demektir!

Bu Ürünleri Satıyorsanız Yandınız Demektir!
Rize'de ticari faaliyette bulunuyor ve bu ürünleri satıyorsanız hapis cezası ile karşı karşıya kalma riskiniz çok ama çok yüksek demektir.

Sağlık Bakanlığı’nın eczane dışı ilaç satışını önlemek için yayımladığı genelge doğrultusunda 81 İl Sağlık Müdürlükleri tarafından benzin istasyonu, market, bakkal, aktar, gıda toptancısı ve benzeri yerlerde denetimlerin sürdürüldüğü ve bu yöndeki denetimlerin Rize’de de yapıldığı öğrenildi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin, vatandaşın sağlığını korumak için eczane dışı ilaç satışının önüne geçmek için bakkal, aktar, market, gıda toptancısı ve benzin istasyonlarını denetlemeye başladığı öğrenildi.

Eczane dışında hiçbir yerden ilaç alınmaması için vatandaşı uyaran sağlık yetkilileri, eczane dışında satılan ve nerede saklandığı belli olmayan ilaçların tüketiminin çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği gibi ölümlere de sebebiyet verebileceğini belirterek bu konuda vatandaşın da bilinçli olması ve ilaçları eczaneden alması gerektiğini kaydettiler.

6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanunun 43.Maddesinde “Zehir veya kimyevi maddelerle tıbbi ecza ve müstahzarların müsaadesiz satılması yasaktır.” Maddesini hatırlatan yetkililer, “Bunları müsaadesiz satan veya satmak üzere dükkânında bulunduranlar Türk Ceza Kanunun 193. maddesine göre cezalandırılır. Türk Ceza Kanunun 193.Maddesinde “İçeriğinde zehir bulunan ve üretilmesi bulundurulması veya satılması izne bağlı olan maddeyi izinsiz olarak üreten, bulunduran, satan veya nakleden kişi iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” hükmümün yer aldığına vurgu yaparak Sağlık Bakanlığının Genelgesi doğrultusunda Sağlık Müdürlüklerince yapılan denetimlerde Eczane dışı ilaç satışına rastlanılması durumunda gerekli yasal işlemlerin uygulanacağını kaydetti.