Bu Uygulama Teröristlere Bile Yapılmadı

Bu Uygulama Teröristlere Bile Yapılmadı
MHP Rize İl Başkanı Zeki Mayi, teröristlere bile yapılmayan bir uygulamanın Rize'de trafik polisleri tarafından kendilerine yapıldığını iddia etti.

MHP Rize İl Başkanı Zeki Mayi, Rize'de trafik polisleri tarafından trafik terörünün yaşandığını iddia etti.

Rize'de yerel bir gazetenin de sahibi olan MHP İl Başkanı Zeki Mayi, Ardeşen dönüşünde polislerin sert tutumu ile karşılaştığını söyledi.  

BÖYLE ADALET SAĞLANMAZ

Parti çalışmaları nedeniyle gittiği Ardeşen ilçesi dönüşünde polis tarafından durdurulan MHP il Başkanı Zeki Mayi “20-25 polis etrafımı sardı, kendimi bir anda terörist sandım, aracımda bulunan ışıklar yüzünden aracımı bağladılar, böyle boş işlerin polisliği olmaz” dedi.

MHP İl Başkanı Zeki Mayi yaptığı açıklamada, ”Parti çalışmaları için Ardeşen'den dönüyordum. Rize istikametine seyir halindeyken özel aracım ile 120–130 kilometre hızla gelirken yol kenarında polis aracını gördüm, hiçbir uyarı bana yapılmadı, normal olarak yoluma devam ettim, Rize sanayi kavşağına geldiğimde 3–4 polis aracı 20–25 polis yolumu kesti. Sanki firarı terörist yakalamış gibi muamele yapmaya başladılar. Yanımda bulunan misafirlerim de aynı uygulamayla karşı karşıya kaldı, bana kaçtığım iddia edildi, asla dur ihtarı görmedim ve böyle bir ihbar da bana yapılmadı” dedi.

SIKI ARAMA YAPTILAR

Sanayi kavşağında polislerin kendilerini araçtan dışarı çıkartarak “Ellerinizi başınızın üzerine koyun, arkanızı dönün, arabaya yaslanın, sizi yere yatırmadığımıza şükredin) gibi kelimelerle muhatap olduk, böyle bir uygulama teröristlere bile yapılmamıştır” dedi.

Siyası kimliğini ortaya koymadığını sadece yerel bir gazetenin sahibi olduğunu söylediğini belirten Zeki Mayi “Polisin sert tutumu karşısında asla kabarmadım, oldukça nazik davrandım, cezamız neyse kesin dedim.”  Buna rağmen görevli komiser “ Aracınızı bağlıyorum, trafikten men edeceğim” dedi.

MHP il başkanı Zeki Mayi olaya tepki göstermediğini ve aracı bırakarak olay yerinden ayrıldığını sözlerine ekledi.