Bu Yardım Kime Toplanacak?

Bu Yardım Kime Toplanacak?
Haberi okuyup yardımın kime toplandığını öğrenince şaşıracaksınız...

48 milyon lira borcu bulunan Balıkesir’in Edremit Belediyesi para toplamak için kaymakamlığa başvurdu, kaymakamlık dilekçeyi müftülüğe havale etti

Balıkesir’in Edremit İlçe Belediyesi, borçlarından kurtulmak için cuma günleri, cami önlerinde yardım toplama talebiyle kaymakamlığa başvurdu.

Edremit Belediye Başkanı MHP’li Tuncay Kılıç, yaptığı açıklamada, belediyenin eski yönetimden kalan yaklaşık 48 milyon lira borcunun olduğunu söyledi.

Bu borçları ödemek için büyük çaba göstermelerine karşın belediyenin hesaplarının hepsinde haciz bulunduğunu belirten Kılıç, “Normal şekilde bu borçları ödememiz mümkün görünmüyor. Ben de müftülüğümüz ile işbirliği içinde cuma günleri, cuma namazının ardından ilçedeki camilerde yardım toplanması amacıyla bir dilekçeyle kaymakamlığımıza başvurdum” dedi.

Kılıç, cami ve okul yapımı için cuma günleri, namaz çıkışı para toplandığını hatırlatarak, “Bizim de talebimiz belediyemizin borçlarından arınması. Umarım bu konuda gerekli izin çıkar” diye konuştu.

Edremit Kaymakamı Şefik Aydın da Kılıç’ın dilekçesinin kendilerine ulaştığını, konuyla ilgili muhatap kurum müftülük olduğu için dilekçenin İlçe Müftülüğüne gönderildiğini kaydetti.