Bu Yarışma İle 150 Bin Kitap Okundu

Bu Yarışma İle 150 Bin Kitap Okundu
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ikincisi düzenlenen Geleneksel Kitap Okuma Yarışması'nda dereceye girenlere...

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ikincisi düzenlenen Geleneksel Kitap Okuma Yarışması'nda dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi. Kitap Okuma Yarışması'nda Trabzon'da 150 bin kitabın okunduğu belirtildi.

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kitap sevgisinin, kültürün ve bilimin kalıcı hale gelmesindeki önemine değindi. Yaklaşık 12 bin öğrencinin önceden belirlenen kitapları okuyarak katıldığı yarışmanın büyük bir başarı olduğunu belirten Gümrükçüoğlu, "Bu başarıdan ötürü büyük bir iftihar duygusu içinde olduğumuzu sizlerle paylaşmak istiyorum" diye konuştu.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise konuşmasında Kitap Okuma Yarışması'nın Trabzon'da 150 bin kitabın okunmasına vesile olduğunu söyledi. Aktaş "Mensubu olmakla şeref duyduğumuz medeniyetimizin hayat kitabı bize ilk olarak "oku" emrini veriyor. Buna bağlı olarak hemen bunun altını destekleyen "hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" açıklaması geliyor İki yıldır Trabzon'da yürüttüğümüz bu faaliyete öngördüğümüzün üzerinde bir talebe teveccüh oldu. Birincisinde 7 bin 500 öğrencimiz kitap satın almak suretiyle bu faaliyete iştirak etti. İkincisinde 12 bin öğrencimiz bu faaliyete katıldı. Bu faaliyet ortalama 150 bin kitabın okunmasına vesile olmuştur" dedi.

Bu Yarışma İle 150 Bin Kitap Okundu

Bu Yarışma İle 150 Bin Kitap Okundu

Bu Yarışma İle 150 Bin Kitap Okundu

Kaynak:IHA