Bu Yazı Şampiyonluk Yazısıdır

Bu Yazı Şampiyonluk Yazısıdır
Ç.Rizespor'un Süper Lige yükselmesi dolayısıyla Spor Yazarı Selim Denizalp, "Selam Sana Şampiyon" başlıklı köşe yazısını kaleme aldı. İşte size o yazı:

Spor Yazarı Selim Denizalp Ç.Rizespor'un PTT 1.Ligden Süper Lige yükselmesi dolayısıyla kaleme adlığı "SELAM SANA ŞAMPİYON‏" başlıklı yazısında şunları kaydetti:

Böyle maçlar bayramdır, şölendir…
 
Tıpkı geçtiğimiz sezon ligin son haftasında evimizde çıktığımız Akhisar maçında olduğu gibi..
 
Evet o gün bayram bize zehir olmuştu…Ben o maçta hayatımda ikinci kez ağlamıştım. İlkinde rahmetle andığım babamı toprağa verirken…
 
Maçta kaçan şampiyonluktan sebep ağlamamıştım, maç sonu oğlum bana ; Baba , ne oldu şampiyon olduk mu? Sorusuna karşı boğazım “düğüm düğüm “olduğundan cevap veremediğim için ağlamıştım. Yoksa futbol bu, bir kara gömlekli gelir bir yıllık tüm emeklerini alır getirir. Zaten bu ligde 4,5 yıl boyunca alıp, doğrayıp götürdükleri gibi..
 
Akhisar Belediye takımını geçtiğimiz sezon süper lig yolcusu ederken, bize ise “Ağır Bir Fatura” kalmıştı.

İnanmak, başarmanın yarısıdır. Mustafa Denizli Ç.Rizespor’a imza attığı an şöyle bir başlık atmıştım.
 
Rizespor’da “bir çağ kapandı, yeni bir çağ” başladı…
 
Bu imza milattı..
 
Duayen teknik adam inanarak buraya geldi. İmzası kurumadan bana telefonda şu cümleyi kullanmıştı.
 
“ İlk gün ki gibi heyecanlıyım”….
 
İşte o inanç, o heyecan , o birliktelik , yönetimin dört elle işe sarılması, taraftarın “Kerhen” de olsa takımına destek vermesi ve en önemlisi yeşil-mavili futbolcuların Mustafa hoca ile birlikte futbolcu olduklarını anlaması zorlu şampiyonluk maratonunda inancın eserleri arasında sıralayabiliriz.
Önceki hafta içerde en yakın takipçimiz Manisaspor ile berabere kaldığımızda iş bitmişti aslında. Siz bakmayın Matematiksel hesaplara. Ben yemişim matematiği, kimyayı, fiziği..
 
Bu yazı şampiyonluk yazısıdır….
 
Dolayısıyla benimde, Cerant şöyle oynadı iki gol attı, Eren soldan, C.Ahmet sağdan şöyle yatırdı, kaldırdı, Oğuzhan ve Orhan piston gibi gitti, geldi, Sezer ve Murat arkaya kuş uçurmadı, Samkov ve Hassan defansın önüne dikenli tel çekti, Çağrı sağ kanattan soluyla şöyle yapıştırdı, kalecimiz Davit Lorıya köşeden mükemmel çıkardı diye yazmaya hiç niyetim yok!.
 
Niyetim şu sevgili okurlar. Biran önce son düdükle birlikte şu yazımı tamamlayıp, gazeteye göndermek. Ondan sonrası ise sabahtan beri Rize caddelerinde, sokaklarında turlayan yeşil-mavi renk altında horon tepenlere katılmak. Bana müsaade şampiyonluk turlarını yakaladığım yerde beni bekliyor…
 
Zor elde edilen başarıların tadı başka olur. Helal olsun sana Mustafa Denizli, bravo futbolcu kardeşlerim, omuzlarınıza takılan bu “rütbe” size bir ömür boyu “Nişan” olarak kalacak, teşekkürler Ç.Rizespor’a dışardan destek verip, bu oluşumu sağlayan Rizeli iş adamları. En büyük alkışta başta Başkanımız Metin Bey’e, Başkan vekilimiz Halim Mete’ye ve yönetim kuruluna , tebrikler hepinize. Bu Rizeli adınızı altın harflerle tarihin bir köşesine yazacak, sizi unutmayacak…
 
ALLAH’ım Sana Şükürler Olsun..Hep Birlikte Haykıralım..ŞAMPİYON Ç.RİZESPOR’UMUZ..SÜPER LİGDEYİZ..