"Bu Yetkinin Doğru Anlaşılması Gerektiğini Düşünüyorum"

"Bu Yetkinin Doğru Anlaşılması Gerektiğini Düşünüyorum"
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, müftülerin nikah kıyması ile gayrimeşru nikahların önüne geçileceğini belirterek,...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, müftülerin nikah kıyması ile gayrimeşru nikahların önüne geçileceğini belirterek, "Dini nikahların kontrol altına alınması noktasında da çok önemli bir adım olacağını, doğru anlaşılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, son 14 yılda eğitim sisteminde toplam 22 değişiklik yapıldığını, 7 bakanın görev yaptığını belirterek, eğitimin deneme yanılma yoluyla yönetildiğini söyledi. Erdem, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak yönlendirmeli, sınavsız eğitim modelini öneriyoruz. Akademisyenlerden oluşturulacak bir çalışma grubunun eğitimi kalıcı, uzun vadeli ve doğru şekillendirilmesi gerekiyor. Eğitim materyalleri sistem kadar önemlidir. Milli, manevi, ahlaki değerler önce ailede, sonra eğitim kurumlarında öğretmenlerle, eğitim materyalleriyle veriliyor. Müfredatta 1960'lı yıllarda adabımuaşeret dersleri yer alıyordu. Bugün de bu derslerin konulması için kanun tekliflerimiz var" ifadelerini kullandı.

Erdem, müftülerin nikah kıyması ile gayrimeşru nikahların önüne geçilmesini önemsediklerini söyleyerek, denetimlerin doğru yapılmasının önemini vurguladı. Erdem, "Bu sistemle ilgili alınması gereken önlemler, sistemin doğru işlemesi için yapılması gerekenler için gerekli takipleri Milliyetçi Hareket Partisi olarak yapacağız. Dini nikahların kontrol altına alınması noktasında da çok önemli bir adım olacağını, doğru anlaşılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

(İbrahim Berat Yılmaz - Ahmet Umur Öztürk /İHA)

Kaynak:IHA