Budama Paraları Ne Zaman Ödenecek?

Budama Paraları Ne Zaman Ödenecek?
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, budama bedellerinin ödeneceği tarihi açıkladı. İşte budama bedellerinin ödeneceği tarih:

Temmuz ayı yaş çay bedellerinin düzenli olarak ödemesinin devam ettiğini kaydeden Sütlüoğlu, budama bedellerinin ödenmesi için Hazineden gelecek parayı beklediklerini, budama bedellerinin de bayram öncesi ödenmesi için çaba harcadıklarını söyledi.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ikinci sürgün yaş çay döneminde yaklaşık 233 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirerek Ramazan Bayramı öncesi kampanya dönemini tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Sütlüoğlu, yaptığı açıklamada, ikinci sürgünde şu ana kadar 231 bin 221 ton yaş çay alımı gerçekleştirdiklerini belirterek, ''Günlük ortalama 700 ton civarında yaş yaprak alımı ile kampanyamız sürüyor. Belli bölgelerimizde fabrikalar açık ve çay işlemeye devam ediyor. İkinci sürgünde yaklaşık 233 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirerek bayram öncesi kampanyayı tamamlamayı planlıyoruz'' dedi.

ÇAYKUR olarak 2011 yılı genel toplamında şu ana kadar yaklaşık 470 bin ton yaş çay alımı yaptıklarını ifade eden Sütlüoğlu, şunları söyledi: ''İkinci sürgünde yaklaşık 45 günlük bir dönemde yaş yaprak alımı gerçekleştirdik. Üçüncü sürgüne ise Ramazan Bayramının ardından hemen başlayacağız. Bu yıl hava koşulları nedeniyle ilk sürgün geç başlayınca bütün sezon geriye doğru sarktı. Ancak vatandaşlarımızın rahat bir bayram geçirmesinin ardından üçüncü sürgüne başlayarak tam kapasite ile çalışmaya devam edeceğiz. ÇAYKUR olarak müstahsilin rahat etmesi için sezon başından itibaren var gücümüzle çalışıyoruz. Üçüncü sürgünde de müstahsilin ve kurumun menfaatlerini önde tutmaya devam edeceğiz.''