Büfeciden Kılıçdaroğlu’na Çağrı

Büfeciden Kılıçdaroğlu’na Çağrı
Antalya'da, 18 yıldır aynı büfeyi işleten Selim Ekiz, belediyenin kendisi ile kira sözleşmesi yenilememesini büfesine astığı pankartla protesto etti. Konuyu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na taşıdığını söyleyen Ekiz, "Kılıçdaroğlu, bize verdiği sözü

- Antalya'da, 18 yıldır aynı büfeyi işleten Selim Ekiz, belediyenin kendisi ile kira sözleşmesi yenilememesini büfesine astığı pankartla protesto etti. Konuyu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na taşıdığını söyleyen Ekiz, "Kılıçdaroğlu, bize verdiği sözü tutsun. Davamızda haksızsak memleketimize dönmeye razıyız” dedi.

Antalya’nın Muratpaşa İlçesi Güvenlik Mahallesi Vatan Bulvarı üzerinde 18 yıldır büfecilik yapan Selim Ekiz ve eşi 38 yaşındaki Şerife Ekiz, büfelerinin ruhsatı olmasına rağmen kiralama ve sözleşme işlemlerine izin verilmemesini büfenin etrafına astıkları pankartlı afişle protesto etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından EKDAĞ’a devredilen 22 büfeden 8’i Muratpaşa Belediyesi'ne devredilmiş, büfelerden 7’sinin ruhsatı verilmesine rağmen Çallı Vatan Caddesi üzerindeki Selim Ekiz’in büfesinin ruhsatı verilmemişti. Bunun üzerine 18 yıldır büfeyi işleten Selim Ekiz, Muratpaşa Belediyesi aleyhinde Antalya 1. İdare Mahkemesi’nden yürütmeyi durdurma kararı alarak eski hak ettiği ruhsatı geri aldı. Ekiz, bu kez de kazanılmış hakkına rağmen Muratpaşa Belediyesi Emlak İşleri Müdürlüğü’ne büfenin kiralama ve sözleşme dilekçesini kabul ettiremedi. Selim Ekiz ve eşi Şerife Ekiz, kazanılmış haklarına rağmen kiralama ve sözleşme işlemlerini yaptıramayınca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ’lunun Kepez’de katıldığı Yörükler Şenliği’ne giderek Kılıçdaroğlu’na isteklerini söylemişlerdi.

KILIÇDAROĞLU'NA PANKARTLA SESLENDİ

Konuyla ilgili bir gelişme olmaması üzerine Selim Ekiz, büfesinin önüne, ‘CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu 31 Ağustos 2011 saat 10:30’da verdiğin sözü tut. Siz daha bir büfeciye verdiğiniz sözü tutamıyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti halkına verdiğiniz sözü nasıl tutacaksınız’ yazılı pankart astı.

KİRA SÖZLEŞMESİ YAPMIYORLAR

Gelişmeler hakkında bilgi veren Selim Ekiz, 18 yıldır büfesini işlettiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesi Büfesi iş yeri açma ruhsatlı kiracı iken yapılan imar değişikliği sebebiyle 16.07.2012 tarihinde Muratpaşa Belediyesi’ne devir edildiklerini söyledi. 22 büfeden 8'inin Muratpaşa Belediyesi’ne geçtiğini ifade eden Ekiz, şöyle konuştu: "8 büfenin 7’sinin kiralama ruhsatlandırılması yapıldı. Bizimki yapılmadı. Biz de resmi evraklarımızla Antalya 1. İdare Mahkemesi’ne başvurduk. Mahkeme geçen Haziran ayında bizim lehimize karar verdi. Mahkeme kararıyla işyeri açma ruhsatımızı belediyeden aldık. Ama maalesef kiralama ve sözleşmemizi yapmıyorlar."

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜK

Astığı pankartlar ile ilgili bilgi veren Eker, sözlerine şöyle devam etti: "2011 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Antalya’ya gelmiş ve sorunumu söylemiştim. Yine 4 ay önce CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Yörükler Şenliği’ne katıldı. Orada evraklarımızı Kılıçdaroğlu’na ilettik. Birebir görüştük. Sorun olmayacağını belirtti. Ama sorun oldu. Biz kiramızı vermek istiyoruz. Kiralama verilmezse eyleme devam edeceğiz. Kemal Kılıçdaroğlu verdiği sözü tutsun. Bizim yasal olmayan hiçbir işimiz yok. Kılıçdaroğlu, 'Sizin büfenize kimse dokunamaz yasal olduğu sürece’ demişti. Buradan Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum, ‘Meydanlarda CHP’li belediyeler ekmekle oynamaz' diyor. Gelsin Antalya’da nasıl ekmekle oynandığını görsün. Bunca yıldır çocuğumuz gibi büyüttüğümüz büfemizde, haksızsak terk edip Samsun'a gitmeye razıyız. Sözlerinde dursunlar biz bunu istiyoruz."

BİZİ DİKKATE ALAN OLMADI

Şerife Ekiz de 18 yıldır büfeyi işlettiklerini belirterek "Yasal yoldan haklarımızı kazandık. Antalya’ya geldiğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’e sorunumuzu ilettik. Sorun olmayacağı söylendi. Ama bugüne kadar bizi dikkate alan olmadı. Kılıçdaroğlu’nun bizimle ilgilenmesini istiyoruz. Süreç bu noktaya kadar geldi. Burası benim ekmeğim, sonuna kadar davamı sürdüreceğim. Bu noktaya geldiği için üzüntülüyüz" diye konuştu.

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISINDA DEĞERLENDİRİLECEK

Muratpaşa Belediyesi yetkilileri ise geçen aylarda belediye sınırları içerisinde yer alan 8 büfenin kendilerine devredildiğini, bu büfelerden birinin gerekli şartları taşımadığı için kaldırıldığını, 6 tanesinin kiralama ve sözleşme işlemlerinin yapıldığını bildirdi. Yetkililer, sözkonusu büfenin bir park alanı içerisinde kaldığının tespit edildiğini ve peyzaj projesi ile değerlendirilmesinin meclis kararı ile uygun bulunduğunu, Eylül ayı meclisinde de söz konusu büfe ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığını bildirdi. Yetkililer, karara bağlanamaması sonucu Ekim ayında yeniden gündeme geleceğini kaydetti.