Bülent Arınç Çözüm Sürecini Değerlendirdi

Bülent Arınç Çözüm Sürecini Değerlendirdi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Konya’da Kulu-Cihanbeyli Yardımlaşma, Kültür ve Çevre Derneği’nin düzenlediği “Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşmaları” programına katıldı.

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Konya’da Kulu-Cihanbeyli Yardımlaşma, Kültür ve Çevre Derneği’nin düzenlediği “Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşmaları” programına katıldı.

Dedeman Otel’de düzenlenen toplantıya Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, merkez ilçe belediye başkanları, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm süreciyle alakalı olarak, “Dağa çıkanlar çıkmaktan vazgeçse, çıkanlar inmeyi tercih etse, silahsızlanmayla birlikte terör faaliyetlerine son verecek noktaya gelse, siyaset yapmak isteyenlere siyaset yolu açılsa, örgütün içerisinde eylemlere katılmadan sadece birer militan olarak bulunanlar için farklı, örgütün beyin takımı ve cinayetlere teşvik etmiş planlamışlar için farklı bir formül uygulansa, Türkiye’de bütün bunlarla örgütün silahlı ve şiddete dayalı eylemlerini son verecek noktaya gelsek Türkiye’de bir çözüm olabilir. Dürüst ilişkiler kurmalıyız. Dürüst ve ayağı yere basan ilişkiler kurmalıyız. Biz bu çözüm sürecinde hükümet olarak tek başımızayız. Hükümetin bir bürokratı da, doğrudan başbakana bağlı olan MİT müsteşarı da MİT adına çalışmalar yapıyor. Bizim dışımızda başka bir kurum yok. Hepsi başbakanlığa bağlı. Ama karşı taraf öyle değil. Karşı taraf 4 parçalı. İmralı’da Öcalan var. Kandil’de terör örgütünün silahlı liderleri var. Avrupa’da siyasi uzantıları var. Türkiye parlamentosunda da Öcalan ve örgütle bağlantılı olduğunu kendileri de ilan eden bir siyasi parti ve onun milletvekilleri var. Onlar kendi aralarında zaman zaman anlaşır, zaman zaman anlaşamaz, kavga eder, barışır, öpüşür, koklaşır ama biz tek başımızayız. Bizim işimiz biraz daha kolay. Biz karar alırken ‘böyle olacak’ deriz ama onlar 4 yerden onay almak zorundalar. O dört yerin üçü önemlidir. Türkiye’dekiler onlar ne derse onu yapacak durumdalar. Dolayısıyla bir sürecin adım adım gitmesi lazım. Biz bazen şunlar olursa, şunların eş zamanlı veya arkasından olacağını söyleriz. Onlar amenna derler. Sonra bir bakarız 6-7 Ekim olayları patlar. Burada bir arıza var. Böyle konuşmamışlardı. Kimlerle bu işi götürdüğümüzü görün. Anında bu işler olacak diye düşünüyorsanız olmaz, olması da mümkün değil” dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a tablo ve kitap hediye edildi.