Bülent Arınç: KHK Bir Faciadır

Bülent Arınç: KHK Bir Faciadır
KHK mağdurları kamuoyunda konuşulmaya devam ediyor. Ağrı’daki şehitten sonra konu yeniden gündeme geldi. Bu konu Bülent Arınç’a soruldu. Çevresinde birçok KHK mağdurunun olduğunu söyleyen Arınç ''onları gördükçe yerin dibine geçiyorum’’ dedi

Eski AA Genel Müdürü Kemal Öztürk’ün Youtube kanalına konuk olan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, konuyla ilgili çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Öztürk’ün ''KHK sorununu nasıl çözeceğiz'' sorusuna Arınç ''KHK bir faciadır’’ yanıtını verdi. 

KHK mağdurlarına dikkat çekmek için böyle bir şey yaptım

YİK’ten aldığı maaşla eleştirilerin hedefi haline gelen Arınç, çevresinde birçok KHK mağdurunun olduğunu ve maaşının yarısını onlarla paylaştığını söyledi. Arınç sırf KHK meselesine dikkat çekmek için böyle bir şey yaptığını da açıkladı. 

Çevremde o kadar çok bu felaketi yaşayan insan var ki, ben onlara acıyor ve merhamet ediyorum.

Onlardan da özür diliyorum. Evime temizlik yapmaya gelen, daire başkanlığından ihraç edilen bir kadını gördükçe, eşi polis ihraç edilen bir kadını gördükçe ben yerin dibine geçiyorum.

İhraç etmeyip şu yapılabilirdi; ben sizi 'gri liste'ye aldım. Ne olduğunuzu da çok bilmiyorum. Sizinle çalışmak istemiyorum. Fakat bu güne kadarki bütün yasal haklarınızı size geri veriyorum. Siz kamuda çalışmayın, gidin nerede çalışıyorsanız çalışın.

Fakat insanlar böyle ihraç edilince yurt dışına çıkamıyor. Özel sektörde de ‘terörist’ yaftası yediği için iş bulamıyor. Pazarda da ‘terörist’ olarak görüldüğü için limon satamıyor. Sonunda OHAL süresince yargı yoluna da gidemiyor.

İLGİLİ HABERLERİMİZ
Bülent Arınç Damadı sorulunca bunu dedi : KHK ile atılınca özelde iş vermediler

MHP'den Arınç'a çok sert 'FETÖ' tepkisi