Bülent Arınç'tan Rize Ziyareti!

Bülent Arınç'tan Rize Ziyareti!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’da yapılan 1. Anadolu Günlerini ve Rize standını ziyarette bulundu.

Ulu şehir Bursa’da bu yıl ilki düzenlenen 1. Anadolu Günleri etkinliğinde Rize Valiliği, Rize Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde kurulan tanıtım standı ziyarete gelen Bursa’lıların ilgisini çekerken, bugün kü ziyaretçiler arasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da yer aldı. Arınç, Rize standını da ziyaret ederek, Rize heyetiyle bir süre görüşmede bulundu.

bursa’da-anadolu-gunleri-ilgi-goruyor-1.jpg

Türkiye’nin dört bir yerinden farklı kültürlere sahip insanların yaşadığı ulu şehir Bursa’da gerçekleştirilen 1. Anadolu Günlerinde turizm sektörünün ilimizde daha güçlü hale gelmesi için Rize yöresinin tanıtımı yapılıyor.

Rize standında kültürümüz, doğal güzelliklerimiz ve yaylalarımız tanıtılırken, Rize Belediyesinin bünyesinde Anadolu günlerine katılan yöresel müzisyenlerimizin müzik dinletileri ve halk şairimiz Ahmet Çakar’ın seslendirmiş olduğu atma türkülerimiz ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Kemençe Tulum eşliğinde ziyaretçiler horonlar oynuyor. Ayrıca ziyaretçilere Rize simidi, kaşar, çay ve laz böreği tatlısı gibi yöresel damak tadımız ikram ediliyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan Rize Standına Ziyaret

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’da yapılan 1. Anadolu günlerini ziyaret etti. Ziyaret çerçevesinde Rize standını gezen Bület Arınç’ı Rize Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Başkan Yardımcısı Mustafa Altay, Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü Zekeriya Tüfekçi karşıladı.

bulent-arinc-ile-resat-kasap.jpg

Standı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a Rize’nin yöresel yemeklerinde ikram edildi. Bir süre Rizelilerle vakit geçiren Arınç’a Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap hediye takdim etti.

Arınç daha sonda Rize standından ayrılarak 32 farklı ilin katıldığı Anadolu Günlerinde kurulan diğer stantları gezdi.

bursa’da-anadolu-gunleri-ilgi-goruyor-3.jpg

bursa’da-anadolu-gunleri-ilgi-goruyor-4.jpg