Bülent Uygun: “Galatasaray Deplasmanından Puanla Dönmek İstiyoruz”

Bülent Uygun: “Galatasaray Deplasmanından Puanla Dönmek İstiyoruz”
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Galatasaray deplasmanından puanla dönmek istediklerini kaydederek, "Terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Süper Lig'in 31. haftasında 19 Mart Cuma günü Galatasaray'a konuk olacak Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Bülent Uygun, İstanbul'dan puanla dönmek istediklerini söyledi.

Antrenman öncesi Mehmet Cengiz Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunun Bülent Uygun, Atakaş Hatayspor galibiyetinin şehre ve takıma moral olduğunu kaydetti.

Şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olan Galatasaray ile karşılaşacaklarını vurgulayan Uygun, "Çok kaliteli isimlere, Falcao, Mustafa Muhammed, Onyekuru, Emre Kılınç, Emre Akbaba gibi yetenekli oyunculara sahipler. Rakibimizi analiz ediyoruz. Kendi oyun anlayışımızı sergileyip, takım ruhuna yakışan mücadelemizi vererek, Galatasaray deplasmanından puanla dönmek istiyoruz." dedi.

Uygun, takım uyumunu yakalama gayreti içerisinde olduklarının altını çizerek, şöyle devam etti: "Daha iyi şeyleri yapabilecek kabiliyette kadromuz var. Bunları sürekli analizlerde, toplantılarda ve idmanlarda anlatıyoruz. Oyuncularımızın kalbine dokunarak, beyinlerine işleyerek, sahada uygulamaları adına beraber çalışıyoruz. İnşallah milli maç arası bize çok iyi gelecek. Eksik yönlerimizi giderme adına bu süreci değerlendireceğiz. Takımdaki karakterli, bu formayı giymek isteyen aslan parçası oyuncularımızla ilk bölümü geçmiş bulunuyoruz. Şimdi meşakkatli bir yolumuz var. Kalan bölümde onların yüreğine, beynine, ayaklarına ihtiyacımız var. Onlardan beklentim, daha fazla çalışmaları ve eksiklerini gidermeleri. Bütün problemlerimizi en kısa sürede çözerek yolumuza devam etmek istiyoruz."

Ligde kalma yarışında alt sıralardaki takımların birbiri ile oynayacakları maçların çok değerli olduğuna vurgu yapan Uygun, "Biz ligde kendimize 47-48 puanı hedef seçtik. En az almamız gereken puan olarak düşünüyoruz. Ligde 41 puanın kalıcı olacağını söyleyebiliriz. Alt sıralardaki takımların birbiriyle ve şampiyonluğa oynayan takımlarla maçları var. 41-42 puanın bu ligin puan ortalaması olarak düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Uygun, Galatasaray'ın iç sahada en başarılı takımlardan biri olduğunun hatırlatılması üzerine, "Ortada gerçekler var. Gerçeklerle birlikte rakibimizin iyi ve kötü yönlerini analiz edip, kendimizin kötü yönlerini iyiye çevirme çabasındayız. Dezavantajlı yönlerimizi oyuncularımla bire bir konuşuyoruz. Bu zor yapılanmayı çalışarak aşacağız. Bu kadar zor bir deplasmanda arzuladığımız puanı alarak seyircimizi mutlu ederiz." diye konuştu.

caykur-rizespor-antrenmani-003.jpg

"Eleştirilmemiz kadar normal bir şey yok"

Sosyal medyada kendisine yönelik yapılan eleştiriler hakkında da konuşan Uygun, şu ifadeleri kullandı: "Biz sosyal medya ile yaşayamayız. Ülke sosyal medya ile de yönetilmiyor. Veya sosyal medyadan insanların fikirlerini söylemesi kadar güzel bir şey de yok. İnsanlar bizi nasıl tanıyorsa öyle tanıtıyor. Dolayısıyla beni tanımayan sevmeyebiliyor. Tanıdıktan sonra çok seviyor hatta tanıyandan daha çok seviyor. Ben yaşadıklarımı burada anlatsam kelime yetmez. Ben hayatım boyunca olan bütün suçları üzerime almış, böyle yaşamış, gönlümdeki kalbimdeki sevgimi hep anlatmaya çalışmış bir adamım. Hep doğru olmaya çalıştım. O kardeşlerimizin de düşüncelerine saygı duymak zorundayız. Hakaret, küfür bu tarz şeyler olmaması gereken şeyler. Sosyal medya olmadan önce böyle bir dünya yoktu. Şimdi sosyal medyada bunlar çıkıyor. TC kimlik numarasıyla herkes girse iyi olur. 170-180 kadar Twitter'dan küfür yazanlar var. Onları mahkemeye verdim. 15'er bin lira zaten ödediler Mehmetçik Vakfı'na, Çocuk Esirgeme Kurumu'na. Sağ olsun onlar da kıyak yaptılar. Tabi yediğimiz bir küfür var ama onların da bir yardımları oldu. Yapacak bir şey yok. Bu ülkede kimler eleştirilmiyor ki bizim eleştirilmemiz kadar normal bir şey yok. Dünyanın en güzel işleri yapılmış bu ülkede büyük hizmetler yapmış insanlarımızı eleştiriyoruz. O yüzden eleştirilerle ilgili çok sıkıntı yok. Yeter ki biz işimizi yapalım."

caykur-rizespor-teknik-direktoru.jpg

caykur-rizesporda-galatasay-maci-hazirliklari-(4).jpgcaykur-rizesporda-galatasay-maci-hazirliklari-(1).jpgcaykur-rizesporda-galatasay-maci-hazirliklari-(2).jpgcaykur-rizesporda-galatasay-maci-hazirliklari-(3).jpg

caykur-rizesporda-galatasay-maci-hazirliklari-(5).jpgcaykur-rizesporda-galatasay-maci-hazirliklari-(6).jpgcaykur-rizesporda-galatasay-maci-hazirliklari-(7).jpgcaykur-rizesporda-galatasay-maci-hazirliklari-(8).jpg