Bülent Uygun: "Yeni sezonda UEFA'ya oynayan bir takım olmak istiyoruz"

Bülent Uygun: "Yeni sezonda UEFA'ya oynayan bir takım olmak istiyoruz"
Süper Lig'in 41. haftasında konuk olduğu Gaziantep'i 5-4 yenen Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Bülent Uygun, yeni sezonda Avrupa kupalarına oynayan bir takım olmak istediklerini söyledi.

Çaykur Rizespor teknik direktörü Bülent Uygun, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, yorucu bir sezon olduğunu ve yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) etkileriyle her takımın her karşılaşmasının çok farklı sonuçlanabildiğini kaydetti.

Çaykur Rizespor, Süper Lig’in 41. haftasında konuk olduğu Gaziantep FK’yı 5-4 mağlup etti. Bu sonuçla ligde 12. galibiyetini alan Yeşil Mavililer, puanını 48'e çıkardı. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun, zorlu bir rakibe karşı iyi oynayarak çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

"Zorlu bir deplasmanda iyi oyunla üç puan almak çok önemli"

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan ve maçın genelinde disiplinli oynayarak galibiyeti hak ettiklerini belirten Çaykur  Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ellerindeki oyuncularla eksiklere rağmen iyi mücadele ettiklerini aktararak, "Hiçbir maçın bir birine benzemediği ve bir birini tutmadığı bir süreç yaşıyoruz. Bazen çok lazım olan bir maçı kazanamazken, kazanma ihtimalinin zayıf olduğu bir maçı ise kazanabiliyorsunuz. Biz bugün buraya gelirken 8-9 futbolcumuz eksikti ama kadroda bulunan futbolcu kardeşlerimle birlikte çok güzel bir mantalite ile oynayarak ilk yarıyı 3-0 önde kapattık. İkinci yarı başlar başlamaz iki dakikada iki gol yedik. Bu goller oyunumuzun dengesini bozdu ama biz tekrar hamlelerle oyunu kendi lehimize çevirerek beşinci golü bulduk. Sonrasında da yine iki gol yedik ve son dakikaları stresli geçirdik. Sonuçta kazandığımız için mutluyuz. Gaziantep her anlamda güçlü bir kulüp ve böyle bir deplasmanda beş golle kazanarak 3 puan almak çok önemli. Bu galibiyeti Rizespor taraftarına armağan ediyoruz. Son hafta maçımızı da kazanarak yeni sezon planlamalarına başlamak istiyoruz. Yeni sezonda yukarılara oynayan, yense de yenilse de alkışlanan bir takım olmayı hedefliyoruz. Yeni sezonda UEFA'ya oynayan bir takım olmak istiyoruz. Şampiyonluk yaşayan takımları tebrik ediyorum, düşen takımlara geçmiş olsun diyorum. Ümit ediyorum ki düşen takımlar da en kısa zamanda yeniden gelir." ifadelerini kullandı.